Nem fogok hazudni szerintem, ha azt mondom, hogy napjainkban a legtöbb ember, ha meghallja azt a kifejezést "Kínai étel" akkor mindenkinek a kínai gyorsbüfés ételek ugranak be rögtön. Igazi kultusszá vált az elmúlt években a kínai ételek fogyasztása, viszont az éttermek inkább egy ilyen lecsúszott hangulatot tükröznek , mintsem egy elegáns hely arculatát. Elképesztően olcsó árak és nagy adagok jellemzik. Gyakorlatilag minden ami egy átlag ember számára vonzó lehet. Az egyik kedvenc ételemnek hoztam el a receptjét ami a szezámmagos csirke néven fut ezekben az éttermekben. Egy meglevő receptet alakítottám át , amelyet a nosalty oldalán találtam. Azonban elég száraznak találtam a masszát, így egy kevés folyadékkal kipótoltam. Tökéletes lett az állaga és pont olyan isteni lett mint bármelyik étteremben.
Hozzávalók a csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 6 ek liszt
- 3 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- Csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 dl víz
Hozzávalók a mázhoz :
- 6 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- 40 g szezámmag
- fél teáskanál fokhagyma por
- csipet só
A csirke elkészítése:
- A csirkét nagyobb méretű darabokra vágjuk.
- Összekeverjük a bunda hozzávalóit.
- A csirkét beleforgatjuk a bundába, és körülbelül 1 órára a hűtőbe rakjuk.
- Bő olajban ropogósra sütjük mindkét oldalukat.
A máz elkeszítése:
- A szezámmag kivételével mindent összekeverünk.
Összeállítás :
- A szezámmagot forró serpenyőben kicsit megpiritjuk.
- Leöntjük a szósszal, majd a összekeverjük a csirkével.
Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.