Szerintem mindenki életében előfordult olyan, éppen édességet kívánt viszont valahogy nagyon nem vitte rá a lélek, hogy röpke 2-3 órát a konyhában robotoljon és még utána is várjon x óráig mire megdermed vagy épp szeletelhető lesz az adott süti. Na, ilyenkor jönnek jól a sütés nélküli sütik amelyek a házicukrászok ütőkártyái és amelyeket egy adandó alkalommal előszeretettel fel is használnak. Számomra az aduász ez a krémes, gyümölcsös finomság amely nagyjából fél óra előkészületet igényel és utána a többit a hűtő megoldja. 1 - 1,5 óra után már szinte szeletelhető. Nem igényel sok vagy extra hozzávalót így még talán a költséghatékony jelzőt is nyugodtan ráaggathatjuk.
Hozzávalók az alaphoz :
- 30-35 db babapiskóta
Hozzávalók a krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 350 g mascarpone vagy bármilyen másik krémsajt
- 200 g fehércsokoládé
- 50 ml tej
Hozzávalók a gyümölcs szószhoz:
- 800 g erdei gyümölcs keverék ( fagyasztott is tökéletes )
- 250-300 g cukor
- 50 ml citromlé
- 1 citrom héja
Elkészítés :
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a krémsajtot valamint a tejet.
- Az olvasztott és időközben lehűtött fehércsokit is a krémhez adjuk.
- Amikor simára kevertük akkor 20 percre mehet pihenni a hűtőbe.
- A gyümölcs szószhoz felforraljuk a hozzávalókat.
- Nem adunk hozzá zselatint , se semmi sűrítő anyagot mivel szükségünk lesz a levére, hiszen ezt fogják magukba szívni a kis piskóták.
- Összeállítás következik- Lefektetünk egy réteg babapiskótát majd azon eloszlatjuk a szósz felét .
- Erre a rétegre mehet a krém fele , majd az egészet megismételjük.
- Amikor befedtük a maradék krémmel akkor néhány órára hűtőbe rakjuk.
- Tálalás előtt pirítunk a tetejére kevés szeletelt mandulát és azzal fogjuk tálalni.
- Jó étvágyat és jó sütögetést kívánok mindenkinek!
Ha pedig bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.