A maradékok felhasználása egy olyan probléma amivel szerintem minden háztartás ''szakácsának'' meg kell küzdenie és olykor olykor kénytelenek vagyunk pocsékolni , kidobni bizonyos dolgokat . Egy ideje már ötletelek , hogyan tudnám felhasználni az egyes ételeket vagy akár beépíteni egy másik fogásba őket . A most következő recept is így született meg és annyira bevált , hogy azóta ez lett a tv előtt gubbasztós kajám amivel csak leülök és a világ már is szebb hely lesz .
Hozzávalók :
- 500 g krumplipüré
- 150 g tonhal konzerv
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só , bors ,
- fél citrom héja
- 2 db tojás
Elkészítés :
A hozzávalókat összekeverjük majd pedig 40 g os kis korongokat formázunk belőlük .
Forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalukat .
Citrom szeletekkel valamint újhagymával tálaljuk
Mielőtt beleharapnátok , gazdagon locsoljátok meg citromlével mert úgy a legfinomabb szerintem .
Remélem ti is elkészítitek ezt a szupergyors kis ebédet , snacket . Jó étvágyat !
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
motoroskonyhaja 2020.06.26. 18:17:49
1-2 hónapja valahol másutt volt már hasonló recept (valami karantén fasírt volt a neve (szintén maradékból építkezve), ott is azt írtam: én az itthoni tonhalkonzerveimből biztos nem készítenék fasírtot, ahogy a fagyasztóban pihenő bélszínből sem. Persze azt is hozzá kell tennem, hogy az itthon kapható tonhalkonzervek 99%-a olyan reszelék, amiből simán el lehet készíteni, mert többet nem érnek, de nekem nem ilyenek vannak itthon (hanem pl. Santa Catarina). Szóval biztos finom, de akkor én már inkább készítek egy sima halpogácsát, ha ilyesmire vágyok. Amúgy a poén az, hogy pont kb. 10 perce tettem fel az oldalamra egy kérdést, hogy kitalálja-e valaki mi lesz a vacsora ma. Hát pont egy halpogácsa ;)
U.i.: a kép megint ütős lett, gratulálok!
Cake by fari 2020.07.03. 10:26:01
motoroskonyhaja 2020.07.15. 15:12:49
Most tettem fel az egyszerűbb halpogácsa receptet, de eddig is volt fent egy nagyon finom thai halpogácsa recept a blogomon.
Én úgy vagyok vele (lehet megkövezni érte) hogy vagy qrva jót, vagy semmit. Nem fogok csak azért pl. parizeres kenyeret enni, mert az olcsó és gyorsan megvan. Lehet ez az évtizedek óta fenálló allergiám miatt volt, de kb. 10 éve nagyot változtattam. Azóta nincs gyógyszer, nincs tüsszögés, szemviszketés stb. ami az allergiára jellemző. Szemetet nem eszek csak azért, mert olcsó, vagy/és gyors. Ahogy írni is szoktam: inkább 30-40 dkg hízott, házi libamell, mint 2 kg. akciós lapocka :D Azóta is ehhez tartom magam, és semmi bajom ;) Ráadásul eszméletlen finomakat kajázok, szóval ennyi ;)
A fényképeid továbbra is észbontóan jók (talán egy posztodhoz írtam, hogy mi történt, mert nem lettek - szerintem - ütősek, csak így tovább, várom a következő posztjaidat!
Barátsággal: Motoros