Az eperszezon végéhez érve, azért még nem kell teljes mértékben elengedni az epres sütiket. Van néhány kötelező darab amit el kell készítenetek. Ilyen például ez az epres sajttorta is ami epres , krémes és isteni finom. Elkészíteni pedig még egyszerűbb .
Hozzávalók az alaphoz : (18 cm es formához )
-
150 g kókuszos keksz
-
85 g olvasztott vaj
Hozzávalók a krémhez :
-
500 g mascarpone
-
60 g kristálycukor
-
20 g vaníliás cukor
-
90 ml kefír
-
1 evőkanál grapefruit lé
-
1 evőkanál vanília aroma
-
3 egész tojás
Hozzávalók az eper szószhoz :
-
120 g eper
-
5-6 bazsalikom levél
-
3 evőkanál cukor
-
2 evőkanál víz
-
1 evőkanál citromlé
-
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a díszítéshez :
-
150 ml felvert habtejszín
Elkészítés :
-
Első lépésként a sütőt előmelegítjük 320 fokra , ha gázsütőtök van akkor 5 ös - 6 os fokozaton .
-
A kekszet ledaráljuk vagy ha egy kissé ingerült hangulatban vagyunk akkor akár egy nyújtófa segítségével is összetörherjük , ezzel levezetve a napi stresszt .
-
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tortaforma alját kibéleljük vele . Arra készüljetek fel , hogy ez az alap lágyabb mint ami egy átlagos sajttortánál megszokott lenne de így sokkal jobban passzol majd a tortánkhoz .
-
Ezután elkészítjük jó angolosan mondva a "fillinget" amihez nem kell mást tennünk mint egy turmixgépbe bedobni az összes hozzávalót és nagyjából 1 percet várni , hogy összedolgozza nekünk az alapanyagokat .
-
Most sokan hülyének nézhetnek , hogy miért pont a turmixgépet ajánlom . Az indok elég egyszerű , így kerül a legkevesebb levegő a krémünkbe ami ennél a sütinél elég fontos . Ha robotgéppel kevernénk ki akkor a habosítás közben telenyomatnánk levegővel , és sütés közben felpúposodna , utána pedig beesne a közepe .Viszont ha valakit ez nem zavar akkor akár figyelmen kívül is hagyhatja , nem erőszak :)
-
A krémünket ráöntjük a keksz alapra , a formát pedig alulról betakarjuk alufóliával ( nagyjából a forma feléig érjen fel ) . Egy magasfalú edénybe rakjuk a tortánkat , és felöntjük forró vízzel úgy , hogy nagyjából a tortaforma 1/3 ig érjen .
-
Mehet a sütőbe 1 óra 20 percre .
-
Következő lépésként elkészítjük az eperszószt .
-
Itt is csak beledobálunk mindent egy edénybe és alacsony hőmérsékleten főzzük kb 10-15 percig .
-
Ha kész a Sajttortánk akkor hűvös helyre rakjuk , hogy lehűljön és vágható legyen .
-
Következik a díszítés . A félkeményre vert tejszínhabot a torta tetejére halmozzuk, majd ráöntjük az eperszószt és hogy még esztétikusabb legyen , néhány eperszemmel díszítjük .
-
Remélem kipróbáljátok és nektek is annyira fog ízleni mint nekem .
Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.