A kedvenc epres sajttorta receptem.

193150306_522757575418004_288491417288611749_n.jpg

Az eperszezon végéhez érve, azért még nem kell teljes mértékben elengedni az epres sütiket. Van néhány kötelező darab amit el kell készítenetek. Ilyen például ez az epres sajttorta is ami epres , krémes és isteni finom. Elkészíteni pedig még egyszerűbb .

 

Hozzávalók az alaphoz  : (18 cm es formához ) 

  • 150 g kókuszos keksz 

  • 85 g olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez :

  • 500 g mascarpone 

  • 60 g kristálycukor

  • 20 g vaníliás cukor

  • 90 ml kefír

  • 1 evőkanál grapefruit lé

  • 1 evőkanál vanília aroma

  • 3 egész tojás

Hozzávalók az eper szószhoz :

  • 120 g eper

  • 5-6 bazsalikom levél

  • 3 evőkanál cukor 

  • 2 evőkanál víz

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 teáskanál vanília aroma

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 150 ml felvert habtejszín

 

Elkészítés :

  • Első lépésként a sütőt előmelegítjük 320  fokra , ha gázsütőtök van akkor 5 ös - 6 os fokozaton . 

  • A kekszet ledaráljuk vagy ha egy kissé ingerült hangulatban vagyunk akkor akár egy nyújtófa segítségével is összetörherjük , ezzel levezetve a napi stresszt  . 

  • A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tortaforma alját kibéleljük vele . Arra készüljetek fel , hogy ez az alap lágyabb mint ami egy átlagos sajttortánál megszokott lenne de így sokkal jobban passzol majd a tortánkhoz .

  • Ezután elkészítjük jó angolosan mondva a "fillinget" amihez nem kell mást tennünk mint egy turmixgépbe bedobni az összes hozzávalót és nagyjából 1 percet várni , hogy összedolgozza nekünk az alapanyagokat .

  • Most sokan hülyének nézhetnek , hogy miért pont  a turmixgépet ajánlom . Az indok elég egyszerű , így kerül a legkevesebb levegő a krémünkbe ami ennél a sütinél elég fontos . Ha robotgéppel kevernénk ki akkor a habosítás közben telenyomatnánk levegővel , és  sütés közben felpúposodna , utána pedig beesne a közepe .Viszont  ha valakit ez nem zavar akkor akár figyelmen kívül is hagyhatja , nem erőszak :)

  • A krémünket ráöntjük a keksz alapra , a formát pedig alulról betakarjuk alufóliával ( nagyjából a forma feléig érjen fel ) . Egy magasfalú edénybe rakjuk a tortánkat , és felöntjük forró vízzel úgy , hogy nagyjából a tortaforma 1/3 ig érjen .

  • Mehet a sütőbe 1 óra 20 percre .

  • Következő lépésként elkészítjük az eperszószt .

  • Itt is csak beledobálunk mindent egy edénybe és alacsony hőmérsékleten főzzük kb 10-15 percig .

  • Ha kész a Sajttortánk akkor hűvös helyre rakjuk , hogy lehűljön és vágható legyen . 

  • Következik a díszítés . A félkeményre vert tejszínhabot a torta tetejére halmozzuk, majd ráöntjük az eperszószt és hogy még esztétikusabb legyen , néhány eperszemmel díszítjük .

  • Remélem kipróbáljátok és nektek is annyira fog ízleni mint nekem .

 Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr3116578556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása