Ha a sóról azt modják , hogy minden ételben vagy akár süteményben megállja a helyét akkor szerintem ez igaz lehet a citromra is . Széles körben felhasználható és egy kis odafigyeléssel szuper dolgok készíthetőek belőle . A most következő krém annyira egyszerű és gyors , hogy az már nevetséges . Ami pedig plusz előny , hogy remek alapját képezheti torta krémeknek , fagylalt önteteknek vagy akár maga fagyi is készíthető belőle . Nálunk hatalmas sláger ez a finomság , éppen ezért remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket .
Hozzávalók :
- 160 g kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- vanília kivonat
- másfél citrom reszelt héja
- 2 citrom leve
- 60 g teavaj
Elkészítés :
- A tojásokat a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk .
- Hozzáadjuk a citrom különböző részeit majd pedig vízgőz felett elkezdjük kevergetni .
- Eleinte nagyon habosnak fog tűnni a krém ami nem feltétlenül probléma , ugyanis ez lesz majd az iránytűnk ebben a folyamatban .
- Onnan tudjuk a krémünk elkészült , hogy hirtelen az összes hab eltűnik majd a felszínéről .
- Le is vehetjük ilyenkor a tűzhelyről és adagolhatjuk hozzá a vajat .
- A tökéletes végeredmény érdekében érdemes 3-4 részletben hozzáadagolni a vaj kockákat .
- Csak akkor adjátok hozzá a következő vaj kockát amikor már az előzőt teljesen elkevertétek a krémben .
- Így selymes , tökéletes állagú krémet kapunk a végére .
- Fogyaszás előtt legalább 1 órát pihenjen a hűtőben .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sityak 2020.07.23. 13:29:55
1. receptek felesleges túlbonyolítása/cifrázása
2. ha "husi"-nak nevezik a húst és társai
3. ha külön vannak az "egészséges" ételek (A többivel mi van?)
4. ha "laktatónak" neveznek egy ételt (vagyis magyarul hizlalónak és egészségtelennek)
Na ilyen szájtokról menekülök.