A magyar konyha számomra szent és sérthetetlen. Emlékek , ízek találkozása amelyeket tovább visz az ember élete során és egy adott pillanatban egy kellemes fogás társaságában felidézhet nyugodt szívvel .
Hozzávalók : ( 6 főre )
- 750 g darált sertés comb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél evőkanál majoránna, szárított petrezselyem
- 1 marék petrezselyem
- 1 teáskanál piros paprika
- késhegynyi őrölt kömény
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 850 g tejföl
- 1,5 kg kelkáposzta
Elkészítés :
- A hagymát és a fokhagymát kevés kókuszolajon megfuttattjuk.
- Hozzáadjuk a piros paprikát és amikor teljesen elkeveredett akkor mehet hozzá a hús is.
- Hagyjuk kicsit lepirulni majd hozzáadhatjuk a többi fűszert valamint a sűrített paradicsomot is.
- Pár percig még kevergetjük , sózzuk és borsozzuk.
- A káposzta leveleket lefejtjük majd lobogó, sós vízben 5-8 percig főzzük a leveleket.
- A tejfölt egy kevés sóval és borssal kikeverjük.
- Jöhet az összeállítás.
- Egy nagyobb méretű tepsit enyhén kivajazunk ,majd megágyazunk egy réteg káposztával.
- Erre mehet a hús és a maradék káposzta .
- A tetejét pedig befedjük a tejföllel.
- 35-40 percig sütjük 200 fokon.
- Ha a teteje kezd barnulni akkor el is készült.
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.