Olaszország már elég régóta rajta van a radaromon mint úticél , és bár jelen helyzetben nem annyira okos döntés külföldre menni én azért szerettem volna egy kis olasz hangulatot csempészni a szürke hétköznapokba . Erre nem találhattam volna jobb módot mint elkészíteni a kedvenc bruschetta receptemet amit már egy jó ideje próbálok tökéletesíteni ,és azt kell mondjam , hogy szerintem megtaláltam végre az abszolút favoritot . Maga a bruschetta nem tekinthető egy óriási gasztronómiai gyöngyszemnek , de vendégvárónak viszont annál tökéletesebb . Gyorsan elkészíthető és még olcsó is . Az érvek mellette szólnak :)
Hozzávalók :
- 2 db paradicsom kicsumázva
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 10-15 db bazsalikom levél
- só , bors ,
- 3 gerezd fokhagyma
- fél zöld citrom leve
- ciabatta vagy baguette
- mozzarella
Elkészítés :
A paradicsomot és a paprikát egyforma kockákra vágjuk .
Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot , a fokhagymát és a zöld citrom levét is .
Sózzuk , borsozzuk , majd pedig tálalás előtt legalább egy órát pihentetjük a hűtőben esélyt adva , hogy az ízek egy kicsit összeérjenek .
Az általunk választott kenyeret felszeleteljük , majd pedig serpenyőben egy kevés olívaolajon vagy pedig kontakt grillben megpirítjuk
A kenyér szeletekre halmozzuk a paradicsomos tölteléket és a végén szanaszét tépett mozarella darabokkal díszítjük .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.