Csempészd be Olaszországot a konyhádba és készíts bruschettát .

105286100_272437663815124_4265959389475222919_n.jpg

Olaszország már elég régóta rajta van a radaromon mint úticél  , és bár jelen helyzetben nem annyira okos döntés külföldre menni én azért szerettem volna egy kis olasz hangulatot csempészni a szürke hétköznapokba . Erre nem találhattam volna jobb módot mint elkészíteni a kedvenc bruschetta receptemet amit már egy jó ideje próbálok tökéletesíteni ,és azt kell mondjam , hogy szerintem megtaláltam végre az abszolút favoritot . Maga a bruschetta nem tekinthető egy óriási gasztronómiai gyöngyszemnek , de vendégvárónak viszont annál tökéletesebb . Gyorsan elkészíthető és még olcsó is . Az érvek mellette szólnak :)

105032382_550328468944603_4946198478930456291_n.jpg

 

Hozzávalók : 

  • 2 db paradicsom kicsumázva
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 10-15 db bazsalikom levél
  • só , bors , 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél zöld citrom leve
  • ciabatta vagy baguette
  • mozzarella

 

104924133_865187690638269_8533263618541190304_n.jpg

104868009_295641964910313_4922287566124601221_n_1.jpg

Elkészítés : 

 A paradicsomot és a paprikát egyforma kockákra vágjuk .

Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot , a fokhagymát és a zöld citrom levét is  .

Sózzuk , borsozzuk , majd pedig tálalás előtt legalább egy órát pihentetjük a hűtőben esélyt adva , hogy az ízek egy kicsit  összeérjenek .

Az általunk választott kenyeret felszeleteljük , majd pedig serpenyőben egy kevés olívaolajon vagy pedig kontakt grillben megpirítjuk 

A kenyér szeletekre halmozzuk a paradicsomos tölteléket és a végén szanaszét tépett mozarella darabokkal díszítjük .

104868009_295641964910313_4922287566124601221_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra . 

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr5515812136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Freeman 2020.06.23. 09:49:44

Hát ez otthon egy kevésbé igényes vacsinak oké, az olaszoknál viszont simán fegyvert rántanának érte... Szerintem mielőtt bárki gasztroblog írásába kezd, érdemes lenne edukálnia magát például főzőtanfolyamra/iskolába járni, sokat(még többet) olvasni a témában és nem utolsó sorban rengeteget utazni. Megnézni, hogy azokon a helyeken ahol ezek a nagyszerű ételek készülnek, magasan képzett és elhivatott szakemberek milyen alázattal és egyszerűen(nagyszerűen) nyúlnak kiváló minőségű alapanyagokhoz. Biztos finom amit csináltál, de szerintem sem a kivitelezés, sem a fogás kidolgozottsága nincs azon a szinten, hogy azt publikálni kellene...

Szelid sunmalac 2020.06.23. 10:22:43

Uh...kiegett a retinam! Paprikat?! Meg mozzarellat bruschettara???? Nincs baj azzal, ha uj recepteket krealsz, csak akkor hivd mashogy. Teszel hozza kis baberlevelet, megfozod, aztan mar kesz is az ajvar.

Cake by fari 2020.06.23. 10:29:43

@Szelid sunmalac: A paprika lehet nem egy szokványos dolog rajta , de én nagyon szeretem a kettőt együtt . Marton Adrienn például egy túrós változatot alkotott múltkor , az is messze van akkor az eredetitől ha így nézzük . De közben pedig elvitte egy másik irányba az ételt .

Cake by fari 2020.06.23. 10:34:34

@G_Freeman: Ha ismersz Pest környékén valahol egy jó Bruschetta tanfolyamot akkor várom szerettel az ajánlást . De viccet félretéve , szerintem ez mindenkinek a saját kis dolga mit publikál és , hogy milyen módon alkot valamint díszít egy ételt . Én szívesen fogadom a kritikákat is mert abból tudok tanulni , szóval köszönöm , hogy elmondtad a véleményed .

motoroskonyhaja 2020.06.23. 11:05:59

Szerintem semmi baj az összetevőkkel, mindenki saját ízlése szerint készíti el, és kész ;) Én pl. simán pirítom a kenyeret, és tálaláskor öntözöm meg olívaolajjal. Amin viszont csodálkozok (de nagyon) azok a fotók. Eddig olyan csúcs fényképeket készítettél, hogy leesett az állam: nagyszerűen megkomponált, ízléses és látványos képek voltak. Most ezt nem látom. Lehet tudni az okát? Nem kötözködni akarok (azt balfasz módon már megtettem), csak nem értem ;)

Szelid sunmalac 2020.06.23. 16:20:20

@Cake by fari: Megegyszer: semmi gond ha valtoztatunk a hozzavalokon, vagy az elkeszitesen, vagy barmi mason. Csak akkor az mar valami MAS. Ilyen egyszeru. Nem keszitehetek almaspitet ugy, hoigy kicserelem az alamt marhahusra, sutes helyett fozom, fahej helyett paprikaval szorom meg. Illetve keszithetek es mondhatom innovacionak is, de akkor sem almaspiterol beszelunk a tovabbiakban, hanem porkoltrol

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása