Közeledik a húsvét . Így ismét elő kell venni a jól bevált recepteket és a jó öreg konyhai praktikákat. Azonban egy egy területen nem árt kis újítás. Az én javaslatom , hogy idén mindenképp szorítsatok helyet ennek a csodálatos répatortának amely nem csak látványos de még fantasztikusan gazdag ízvilággal rendelkezik és pikk-pakk összedobható. Mint minden tortának, itt is piskóta adja lelkét amely a fahéjtól és a gyömbértől kellően fűszeres , a répától és az olívaolajtól pedig elképesztően szaftos lesz. A ''I'' re a pontot pedig a krémsajtos máz teszi fel amitől letisztult de egyben elegáns lesz a torta.
Hozzávalók a piskótához: ( 18 cm es tortához )
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
- fél teáskanál só
- 3 közepes répa ( lereszelve )
- 3/4 bögre olívaolaj
- 1 1/2 bögre porcukor
- 3 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 teáskanál vanília paszta
+200 g pirított dió / pekándió a díszítéshez
Elkészítés :
- A olajat kikeverjük a porcukorral és a tojásokkal.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat
- A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a reszelt répát .
- A két masszát összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a kész tésztát. 180 fokon sütjük 40-45 percig.
- A krémmel folytatjuk. A hozzávalókat robotgép segítségével kihabosítjuk majd az összeállítás előtt fél órára a hűtőbe rakjuk.
- A torta összeállítása következik. A piskótát kettévágjuk . Az alsó lapot megkenjük a krém felével majd ráhelyezzük a másik lapot is. A maradék krémmel pedig körbe kenjük a tortát.
- A durvára vágott diószemekkel díszítjük a tortát.
- Jó étvágyat és jó sütögetést kívánok nektek !
Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.