Elutaztam Hortobágyra . Palacsintával tértem haza !

 94879114_1088854881488389_944296822573105152_n.jpg

Természetesen csak vicceltem . De lényeg a lényeg , hogy ez volt a legelső tapasztalatom a hortobágyival .Mint minden számomra újdonságnál , itt is először lecsekkoltam mi is ez ,miből áll , hogyan készül ? Amit megfigyeltem , hogy igazából két buktatója lehet az ételnek ami lehet csak számomra lenne zavaró . Ha túl vastag a palacsinta tészta és nem elég légies vagy ha nem elég fűszeres a ragu . Én valahogy nem csípem ha egy étel ilyen lötyögős . Én így nevezem ,ha  se nem jó se nem rossz vagyis inkább úgy mondanám , hogy unalmas .A bátorság és a tapasztalat épp olyan fontos összetevője egy ételnek mint akár a jó öreg  só és bors . Éppen ezért ,ha úgy gondolod megfelelően fűszerezted az éltelt , azért még kóstold meg és maximum hozzáteszel pluszba . De ne mismásold el a dolgot , ha főzöl akkor tedd oda magad és az az étel legyen olyan , hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána . 

Azért is tartottam fontosnak kifejteni ez a témát mivel ennél az éltelnél szerintem a fűszerek egyensúlya , harmóniája nagyon fontos . A ragu íze fogja meghatározni ,hogy finom lesz e vagy sem a végeredmény . Mindenféle beképzeltség nélkül mondhatom , hogy sikerült kifejlesztenem a tökéletes verziót ami garantáltan ízleni fog mindenkinek . Próbáljátok ki ti is , és írjátok meg nektek , hogy ízlet . 

Hozzávalók a raguhoz : 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej paradicsom
  • 1 teáskanál só , bors
  • 1 teáskanál majoranna , petrezselyem , fokhagyma por
  • 2 teáskanál piros paprika por
  • 500 g darált hús
  • 1 liter alaplé vagy víz + 2 db húsleves kocka elkeverve
  • 3 evőkanál paradicsom püré
  • + 4 evőkanál tejföl ( a habaráshoz )

Hozzávalók a palacsinta tésztához :

  • 250 g liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl ásványvíz

 94561498_164421261591862_1731896960262078464_n.jpg

A hagymákat és a paprikát felaprítjuk majd olajon puhára főzzük . Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük . Befűszerezzük majd kellő mennyiségű folyadékkal felöntjük . Mehet bele a paradicsom püré valamint az aprított paradicsom is . 30-40 percig fedő alatt főzzük majd amikor úgy érzékeljük , hogy a hús elkészült akkor a levét leszűrjük , a húst félretesszük . A húsos lét egy kevés tejföllel elhabarjuk majd egy kicsit besűrítjük .

Következhet a palcsinta tészta . A lisztet a tojást és az olajat egy tálba tesszük majd egy kevés tejjel elkezdjük csomómentesre keverni . Amikor azt vesszük észre , hogy csomó mentes akkor mehet bele a többi folyékony hozzávaló is . Enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat . Megtöltjük a húsos témával őket majd kisebb batyukat formázunk belőlük .

Egy magasfalú tepsit kivajazunk majd a tészta batyukat belehelyezzük . Leöntjük a szósszal és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük . 

 94883614_222923359004300_4932504892729196544_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr4515642110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2020.05.02. 12:41:56

Szép lett ez a canneloni ;) De a viccet féretéve:
Az Ínyesmesterben találtam hasonlót (123. oldal, a palacsintákon belül, III. reci: húsos), de az sem hortobágyinak nevezi (amúgy nagyon finom lehetett az alapanyagokat végigolvasva a Te verziód!). A Gundel-féle Kis magyar szakácskönyv (1934., 37-es recept: Hortobágyi palacsinta), már a normál receptet tartalmazza. Nnnnnnna, az teljesen más ;) Ő a töltött palacsintákat csak megforrósítja sütőben (lévén akkor még nem volt mikró), és a forró palacsintákra önti a tejfölös szaftot.

Plusz egy adalék: nagyon jók a képeid, gratula érte!!!

Cake by fari 2020.05.09. 09:59:30

@motoroskonyhaja: köszönöm szépen :) azt a változatot még nem próbáltam de biztos nagyon finom lehet .

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása