Természetesen csak vicceltem . De lényeg a lényeg , hogy ez volt a legelső tapasztalatom a hortobágyival .Mint minden számomra újdonságnál , itt is először lecsekkoltam mi is ez ,miből áll , hogyan készül ? Amit megfigyeltem , hogy igazából két buktatója lehet az ételnek ami lehet csak számomra lenne zavaró . Ha túl vastag a palacsinta tészta és nem elég légies vagy ha nem elég fűszeres a ragu . Én valahogy nem csípem ha egy étel ilyen lötyögős . Én így nevezem ,ha se nem jó se nem rossz vagyis inkább úgy mondanám , hogy unalmas .A bátorság és a tapasztalat épp olyan fontos összetevője egy ételnek mint akár a jó öreg só és bors . Éppen ezért ,ha úgy gondolod megfelelően fűszerezted az éltelt , azért még kóstold meg és maximum hozzáteszel pluszba . De ne mismásold el a dolgot , ha főzöl akkor tedd oda magad és az az étel legyen olyan , hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána .
Azért is tartottam fontosnak kifejteni ez a témát mivel ennél az éltelnél szerintem a fűszerek egyensúlya , harmóniája nagyon fontos . A ragu íze fogja meghatározni ,hogy finom lesz e vagy sem a végeredmény . Mindenféle beképzeltség nélkül mondhatom , hogy sikerült kifejlesztenem a tökéletes verziót ami garantáltan ízleni fog mindenkinek . Próbáljátok ki ti is , és írjátok meg nektek , hogy ízlet .
Hozzávalók a raguhoz :
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej paradicsom
- 1 teáskanál só , bors
- 1 teáskanál majoranna , petrezselyem , fokhagyma por
- 2 teáskanál piros paprika por
- 500 g darált hús
- 1 liter alaplé vagy víz + 2 db húsleves kocka elkeverve
- 3 evőkanál paradicsom püré
- + 4 evőkanál tejföl ( a habaráshoz )
Hozzávalók a palacsinta tésztához :
- 250 g liszt
- 1 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl tej
- 3 dl ásványvíz
- só
A hagymákat és a paprikát felaprítjuk majd olajon puhára főzzük . Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük . Befűszerezzük majd kellő mennyiségű folyadékkal felöntjük . Mehet bele a paradicsom püré valamint az aprított paradicsom is . 30-40 percig fedő alatt főzzük majd amikor úgy érzékeljük , hogy a hús elkészült akkor a levét leszűrjük , a húst félretesszük . A húsos lét egy kevés tejföllel elhabarjuk majd egy kicsit besűrítjük .
Következhet a palcsinta tészta . A lisztet a tojást és az olajat egy tálba tesszük majd egy kevés tejjel elkezdjük csomómentesre keverni . Amikor azt vesszük észre , hogy csomó mentes akkor mehet bele a többi folyékony hozzávaló is . Enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat . Megtöltjük a húsos témával őket majd kisebb batyukat formázunk belőlük .
Egy magasfalú tepsit kivajazunk majd a tészta batyukat belehelyezzük . Leöntjük a szósszal és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
motoroskonyhaja 2020.05.02. 12:41:56
Az Ínyesmesterben találtam hasonlót (123. oldal, a palacsintákon belül, III. reci: húsos), de az sem hortobágyinak nevezi (amúgy nagyon finom lehetett az alapanyagokat végigolvasva a Te verziód!). A Gundel-féle Kis magyar szakácskönyv (1934., 37-es recept: Hortobágyi palacsinta), már a normál receptet tartalmazza. Nnnnnnna, az teljesen más ;) Ő a töltött palacsintákat csak megforrósítja sütőben (lévén akkor még nem volt mikró), és a forró palacsintákra önti a tejfölös szaftot.
Plusz egy adalék: nagyon jók a képeid, gratula érte!!!