A számos ijesztő és olykor furcsa amerikai kreálmány mellett van néhány egészen fantasztikus étel is. Ezek közé sorolnám az igazi amerikai csokis kekszet , amely egyszerre ropogós, belül puha és csokis .Egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Nálunk hatalmas kedvenc , szeretném ha nálatok is az lenne és örömötöket lelnétek minden falatban.
Hozzávalók 15 db kekszhez :
- 200 g puha vaj
- 160 g kristálycukor
- 3 evőkanál juhar/agave szirup
- 2 db tojás
- 260 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g apróra vágott tejcsoki
- 1 teáskanál vanília őrlemény és kivonat
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a sziruppal kihabosítjuk.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- Bele szitáljuk a száraz hozzávalókat .
- Hozzáadjuk a vanília kivonatot valamint az apróra vágott csokit is.
- Fagyiadagolóval porciózzuk.
- 170 fokon sütjük 12-15 percig.
- Amikor a kekszek teteje már kissé megbarnult akkor kész is vannak.
- Sütés után még 10 percig érdemes a kekszeket pihentetni , hogy visszadermedjenek kissé.
- Ha rám hallgattok akkor mindenképp egy pohár tejjel fogyasztjátok a kekszeket.
Ha pedig bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.