Házi Kinder Pingui

 

 49321397_2223779501206992_7741243372068667392_n.jpg

A 90-es, 2000 es évek szülötteinek nem kell bemutatni a most következendő gyöngyszemet, mivel sokunk gyerekkorának fontos szereplője volt és azért egy jelentős mennyiséget elfogyasztottunk belőle ( köztük én is, aki képes volt akár 2 csomagot is elpusztítani egy nap ). Nekem a mai napig hatalmas kedvenceim ezek a kis pingvinek és nagyon nehéz ellenállni nekik, viszont 1 darabnál képtelenség megállni. 1 nagyobb csomag azért már egy kicsit költségesebb, így az ember ilyenkor ahhoz kénytelen fordulni, hogy házilag előállítsa a kedvenceit.

Hozzávalók a piskótához : 

  • 2 db tojás 

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 1 csapott teáskanál sütőpor

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál kakaópor

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál vanília aroma

Hozzávalók a krémhez : 

  • 250 ml habtejszín

  • 250 g mascarpone

  • 3 evőkanál porcukor

  • 4 evőkanál méz

  • 1 kisebb citrom reszelt héja

  • 1 citrom leve

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 1 evőkanál tej

Hozzávalók a csokis réteghez : 

  • 100 g tejcsoki

Hozzávalók a bevonathoz : 

  • 450 g tejcsoki

49461825_1178462058977863_1202874796052840448_n.jpg

A piskóta elkészítése :

 

  • A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  • A sárgáját a kétféle cukorral valamint  a vanília kivonattal fehéredésig verjük.
  • A két keveréket összeforgatjuk.
  • Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük.
  • Sütőpapírral bélelt ( magasfalú ) tepsibe öntjük a masszát és 15-20 perc alatt ( 180 fokon ) készre sütjük.

A krém elkészítése:

  • A tejszínt kemény habbá verjük.
  • Hozzáadjuk a mascarponet és a tejet.
  • Ízesítjük cukorral, mézzel, citrommal  és vaníliával .

49409585_1868383546594606_8254993289703325696_n.jpg

Összeállítás:

  •  A piskóta lapot 12 egyenlő részre vágjuk.
  • 6 db piskóta lapot megkenünk a krém felével majd egy 30 percre a hűtőbe rakjuk, hogy egy kicsit megszilárduljon.
  • A 100 g csokit megolvasztjuk majd a krémmel megkent piskótára öntjük és elegyengetjük rajta , hogy mindenhova jusson.
  • 1 órára mehet vissza a hűtőbe, hogy a csoki megszilárduljon.
  • Végül rákenjük a maradék krémet és befedjük őket a piskóta lapokkal. Ismét mehet a hűtőbe 30 percre.
  • A díszítéshez szánt csokit felolvasztjuk majd az elkészült sütiket belemártjuk és teljesen bevonjuk vele.
  • Megint megy a hűtőbe 1 órára de utána már azonnal fogyasztható.
  • Jó sütögetést és szép napot kívánok mindenkinek!

49239535_321654105147396_8150700613194219520_n.jpg

Ha pedig bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr1816340304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása