A 90-es, 2000 es évek szülötteinek nem kell bemutatni a most következendő gyöngyszemet, mivel sokunk gyerekkorának fontos szereplője volt és azért egy jelentős mennyiséget elfogyasztottunk belőle ( köztük én is, aki képes volt akár 2 csomagot is elpusztítani egy nap ). Nekem a mai napig hatalmas kedvenceim ezek a kis pingvinek és nagyon nehéz ellenállni nekik, viszont 1 darabnál képtelenség megállni. 1 nagyobb csomag azért már egy kicsit költségesebb, így az ember ilyenkor ahhoz kénytelen fordulni, hogy házilag előállítsa a kedvenceit.
Hozzávalók a piskótához :
-
2 db tojás
-
2 evőkanál cukor
-
1 vaníliás cukor
-
1 csapott teáskanál sütőpor
-
1 evőkanál liszt
-
1 evőkanál kakaópor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a krémhez :
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
3 evőkanál porcukor
-
4 evőkanál méz
-
1 kisebb citrom reszelt héja
-
1 citrom leve
-
1 teáskanál vanília aroma
-
1 evőkanál tej
Hozzávalók a csokis réteghez :
-
100 g tejcsoki
Hozzávalók a bevonathoz :
-
450 g tejcsoki
A piskóta elkészítése :
- A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját a kétféle cukorral valamint a vanília kivonattal fehéredésig verjük.
- A két keveréket összeforgatjuk.
- Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük.
- Sütőpapírral bélelt ( magasfalú ) tepsibe öntjük a masszát és 15-20 perc alatt ( 180 fokon ) készre sütjük.
A krém elkészítése:
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a mascarponet és a tejet.
- Ízesítjük cukorral, mézzel, citrommal és vaníliával .
Összeállítás:
- A piskóta lapot 12 egyenlő részre vágjuk.
- 6 db piskóta lapot megkenünk a krém felével majd egy 30 percre a hűtőbe rakjuk, hogy egy kicsit megszilárduljon.
- A 100 g csokit megolvasztjuk majd a krémmel megkent piskótára öntjük és elegyengetjük rajta , hogy mindenhova jusson.
- 1 órára mehet vissza a hűtőbe, hogy a csoki megszilárduljon.
- Végül rákenjük a maradék krémet és befedjük őket a piskóta lapokkal. Ismét mehet a hűtőbe 30 percre.
- A díszítéshez szánt csokit felolvasztjuk majd az elkészült sütiket belemártjuk és teljesen bevonjuk vele.
- Megint megy a hűtőbe 1 órára de utána már azonnal fogyasztható.
- Jó sütögetést és szép napot kívánok mindenkinek!
Ha pedig bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.