Ez a kis szépség számos formát öltött mielőtt sütemény formájában visszaköszönt volna a tányéromon. Egyik része a hétvégi palacsinta partiból megmaradt túró töltelék, másik pedig maradék háztartási keksz amit amúgyis csak kidobtam volna egy idő után. Így azonban új értelmet nyert mindegyik hozzávaló léte és ami plusz öröm, hogy maradékokból sikerült megalkotni. Az elmúlt időben igyekszem figyelni arra, hogy csökkentsük az ételpazarló életmódunkat és amit csak lehet újragondoljuk, újból felhasználjunk egy másik ételben például. Ha tehetitek akkor ti se dobjátok ki a maradékokat, hiszen időnként belőlük születnek a legjobb ételek . Ötleteljetek , szárnyaljon a fantáziátok és bátran kísérletezzetek új dolgok kombinálásával.
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 4 citrom héja és leve
- 4-5 evőkanál porcukor
- 1 konzerv barack befőtt
- 1 csomag háztartási keksz
Elkészítés:
- A túrót botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a cukrot és a citrom részeit.
- Egy banánkenyér formát folpackkal kibélelünk.
- Az aljába kanalazunk egy adag túrókrémet. Lerakunk egy sor kekszet majd ismét túró.
- Ráhelyezzük a barack szeleteket , végül pedig krémmel befedjük.
- Megismételjük a lépéseket , majd a tetejét keksszel fedjük le és kevés krémmel lekenjük.
- Folpackkal lefedjük és egy éjszakára mehet a hűtőbe.
- Másnap óvatosan kiemeljük a formából.
- Éles késsel , közepes vastagságú szeleteket vágunk belőle.
Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.