Citromos Máktorta Lemon Curddel

img_20210419_150642-03.jpeg

Ahogy egy korábbi írásomban  mondtam, vannak bizonyos ételkombinációk amelyeket az isten is egymásnak teremtett. A mák-citrom  összeházasítása is egy ilyen fantasztikum amelyből olyan csodás torták/sütemények születhetnek mint ez a mákos citromos csoda. Én egyszerűen oda vagyok ezért a két ízért és képes lennék szinte bármikor fogyasztani őket. A hatalmas imádat eredményezte ezt a tortát is , amit édesapám születésnapjára készítettem nem oly rég. Annyira jól sikerült, hogy gondoltam , megosztom veletek a receptet. Szaftos mákos piskóta , savanykás citromkrémmel és mascarpone habbal megbolondítva. Egyszerűen mennyei. 

Hozzávalók a piskótához: (18 cm)

 

• 6 db tojás

• 120 g cukor

• 1 csomag vaníliás cukor

• 1 közepes citrom reszelt héja

• 120 g darált mák

• 30 g finomliszt

• fél csomag sütőpor

• csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

 

• 750 g mascarpone

• 6 evőkanál cukor

• 1 csomag vaníliás cukor

 

Hozzávalók a lemon curdhöz:

 

• 2 citrom reszelt héja és leve

• 160 g cukor

• 2 db egész tojás

• 1 tojássárgája

• 60 g vaj

 

Hozzávalók a díszítéshez:

 

• 100 g fehércsoki

• 2-3 evőkanál lemon curd

 

Elkészítés:

 

Piskóta

 

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verjük.

2. A tojássárgáját is kihabosítjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral , valamint hozzáadjuk a citrom héjat is. Fehéredésig verjük és utána pedig összekeverjük a fehérje habbal.

3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és addig keverjük amíg az összes csomó el nem tűnik.

4. 2 db 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral majd pedig kiadagoljuk a tésztát.

5. 180 fokon sütjük a piskótákat 20-22 percig.

 

Lemon Curd

 

1. A citromlét ( héjjal együtt ) felforraljuk.

2. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral és amikor felforrt a citromos rész akkor folyamatos kevergetés mellett a tojásos masszához öntjük.

3. Visszatesszük a tűzre és addig melegítjük amíg el nem kezd besűrűsödni.

4. Amikor elkészült, lefóliázzuk a tetejét,valamint hűvös helyre tesszük.

5. Ha pedig egy másik elkészítési módot szeretnél kipróbálni, akkor az alábbi linken találsz hozzá egy szuper receptet.

 

Vaníliás krém

 

1. A mascarponet kihabosítjuk. Ez körülbelül 7-8 percet vesz igénybe.

2. Hozzáadjuk a cukrokat és további 2-3 percig habosítjuk még.

 

img_20210419_165738-01.jpeg

Összeállítás

 

1. A piskóta lapokat kettévágjuk.

2. Az egyik lapot megkenjük a krém ¼ részével, valamint egy kis peremet készítünk köré .Ugyanis ebbe a mélyedésbe fog kerülni a lemon curd.

3. A lemon curd ¼ része rákanalazzuk a krémre.

4. Ez a lépést még kétszer megismételjük.

5. A torta külsejét is bevojuk a krémmel

6. A fehércsokit a maradék lemon curddel felolvasztjuk majd ezzel díszítjük a torta külsejét.

7. Ha még maradt krémünk akkor habzsák segítségével kisebb-nagyobb csúcsokat formázhatunk a torta tetejére.

Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr916511950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) mézeskalács (1) Mézeskalács (2) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása