Ropogós Corn flakes csirke babsalátával

ropogos_corn_flakes_csirke_2.jpg

Minden ember életében vannak olyan ételek amelyek valamiért a kelleténél mélyebb benyomást tettek rá. Ennek oka lehet akár egy kellemes utazás, találkozás egy ismerőssel , randevú vagy épp egy hangulatos családi ebéd. Nos, számomra egy nagyszerű utazás emlékét idézi fel ez az étel amelyet a feleségem társaságában fogyaszthattam el egy hangulatos kis Pesti bisztróban. Az első igazán komoly randevúnkat méltóan megkoronázta ez a fogás amelyről én azóta is boldogan beszélek.  Talán csak én vagyok ennyire elvetemült de számos gyerekkori emlékemet ételekhez kapcsoltam hozzá és őszintén szólva nem igazán tudok felidézni sok mindent azokból az időszakokból viszont arra emlékszem miket ettem.  Azóta is előszeretettel beszélek róluk , hiszen sokszor az ételek olyan szerepet töltenek be az életünkben mint az évszámok a történelem könyvek hasábjain.  Emlékeket, történeket hordoznak amelyek generációról generációra szállnak tovább.

Hozzávalók a csirkéhez: ( 2 főre )

  • 500 g csirkemell filé ( törekedjetek arra, hogy minél vékonyabb szeleteket vágjatok )
  • Corn flakes
  • kukorica liszt + tojás ( a panírhoz )
  • só, bors

Hozzávalók a salátához :

  • 1 konzerv bab  ( 400  g )
  • 1 piros, zöld, sárga kaliforniai paprika 
  • 1 fej lilahagyma

Hozzávalók az öntethez :

  • 2 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor 

ropogos_corn_flakes_csirke_3.jpg

Elkészítés :

  1. A salátával kezdünk. A zöldségeket kisebb méretű kockákra vágjuk ( a babot kivéve ).
  2. A folyékony hozzávalókat összekeverjük a cukorral és megvárjuk, hogy feloldódjon benne.
  3. Az öntettel gazdagon meglocsoljuk a zöldségeket és keverünk még rajta egyet.
  4. 1-2 órára mehet a hűtőbe , hogy jobban összeérjenek az ízek.
  5. A csirkét a szokásos metódus szerint bepanírozzuk. ( A corn flakes-t érdemes azért előtte egy kicsit elmorzsolni )
  6. A tojást sóval, borssal ízesítjük.
  7. Panírozás után egy fél órára a fagyasztóba rakjuk a húst. Így a végeredmény sokkal ropogósabb lesz.
  8. Kevés olívaolajon ropogósra sütjük mindkét oldalát a hús szeleteknek ( 5-5 perc mindkét oldalnak ).
  9. Tálalás következik. A csirke szeleteket tányérra halmozzuk. Rákanalazunk egy keveset a salátából a többit pedig mellé adjuk. Köretnek pedig a kuszkuszt ajánlom mellé.

 

ropogos_corn_flakes_csirke.jpg

Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr6616470796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása