Ismét egy tészta étellel készültem nektek amiben most az a pláne , hogy egy igen drága alapanyag is helyet kap benne . Azt tudnotok kell rólam , hogy mielőtt elkészítettem az ételt soha , egyszer sem kóstoltam még garnélát így elfogultság nélkül mondhatom el róla a véleményem . Egy kicsit furcsa volt elsőre az állaga , viszont a fogásnak nagyon szuper halas ízt adott és a citrommal kiegészítve egyszerűen ellenállhatatlan lett . Habár azt be kell vallanom nektek , hogy egy fagyasztott garnéla csomagot használtam fel így valószínűleg ez is közrejátszott abban , hogy teljesen más élményt nyújtott mint amit vártam korábban . Viszont barátkozom vele , és ha mindig ilyen finom ételeket fog eredményezni mint a mostani akkor szerintem hamarosan a legjobb barátok leszünk . Itt tényleg egy olyan ételről van szó ami nagyon gyorsan elkészül , én például bűn lassú vagyok a konyhában de nem hazudok ha azt mondom , hogy kb 20 perc volt mire elkészültem kompletten .
Hozzávalók :
- 200 g spagetti tészta
- 8-10 db koktél paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 125 g garnéla
- só , bors
- 1 citrom héja + fél citrom leve
- fél evőkanál szárított petrezselyem
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 300 ml tejszín ( legalább 30% os zsírtartalmú )
- brokkoli ( opcionális )
Elkészítés :
- A tésztát a csomagoláson írt időnél 2 perccel rövidebb ideig főzzük , mivel még a végén beleforgatjuk majd a szószba .
- A hagymát és a paradicsomot felaprítjuk majd kevés olajon megpuhítjuk őket .
- Hozzáadjuk a rákot valamint a fűszereket is .
- Aki szeretne tehet bele brokkolit de teljesen opcionális .
- Felöntjük tejszínnel és 3-4 percig alacsony lángon rotyogtatjuk . Amikor kezd sűrűsödni akkor hozzáadjuk a tésztát is és jó alaposan átforgatjuk a szószban .
- Ha késznek ítélitek akkor nincs más hátra mint a tálalás . Én még mielőtt nekiestem volna csepegtettem rá még egy kis citromlevet mivel az csak jót tud tenni bármiféle halas fogásnak .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kedélyes Paraszt 2020.08.24. 19:03:44
Puller István 2020.08.24. 20:49:42
Bolenyke 2020.08.24. 21:27:46
Helyette fokhagyma, csili, fehérbor és vaj.
balazsman 2020.08.24. 21:42:18
Azért olvasok el (néha) ilyen recepteket, hogy valaki elmondja, mikor kész az étel, mikor lesz jó a hús, meddig kell valamit sütni/főzni... a garnéla az egészben a legnagyobb ismeretlen, itt az se hangzik el, hogy friss vagy mélyhűtött, hogy kell megpucolni, az pedig végképp nem, hogy mik a paraméterei ha elvileg készen van.
Mindegy, marad az étterem.