Mézeskalács muffinok

received_1990792061225685.jpeg

Amikor muffin-t készítek , elkap a nosztalgia  ugyanis én még anno muffin sütéssel indítottam el a sütögetős pályámat , bár akkor még csak porokból készítettem őket .  A maradékok felhasználása céljából indult ez a projekt , ugyanis tegnap csináltam egy Kinder Maxi King tortát  , és gyakorlatilag ehhez készült a krém . Nem szerettem volna hagyni , hogy a hűtőben elkezdjen haldokolni csóri , éppen ezért , kitaláltam hogy alkotok egy mézeskalács ízesítésű muffin-t ami még passzolhat is hozzá , a végeredmény pedig pffff , katarzis lett . Jó , tudom egy kicsit eltúloztam a dolgot de szerintem igen igen finom lett , nagyon puha és teljesen jól működik ezzel a krémmel . De most már lássuk a receptet .

 

48379412_269992853684687_5158605384373501952_n-masolata-451x600.jpg

 

Hozzávalók : ( 12 darab muffin-hoz ) 

150 g liszt

1 teáskanál fahéj

fél teáskanál kardamom

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál szegfűszeg

fél teáskanál szerecsendió

1 csipet só

1 evőkanál holland kakaópor

1 teáskanál szódabikarbóna

100 g nádcukor

6 evőkanál méz

150 g vaj

1 vaníliás cukor

3 db tojás

2 evőkanál görög Yoghurt

Krém 

250 g krémsajt

200 ml habtejszín

3-4 evőkanál porcukor

1 teáskanál vanília eszencia

Elkészítés : 

Első lépésként a sütőt előmelegítjük 180 fokra . A vajat a mézet valamint a vaníliás cukrot alacsony lángon összemelegítjük .  Amikor ez megtörtént , akkor levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy kihűljön . 

Amíg a vajas alap hűl , addig a száraz hozzávalókat és a cukrot robotgép segítségével összekeverjük . Alacsony fokozatra állítjuk a gépet és hozzáadjuk a már kihűlt vajat . Miután a tészta teljesen felvette a vajas keveréket , hozzáadjuk a tojásokat is ( egyesével ) .  2 evőkanál görög Yoghurtot is hozzáadunk és hagyjuk , hogy a gép teljesen eldolgozza benne . 

A formákat megtöltjük a muffin papírokkal . Háromnegyedig töltsétek a formákat , ha túl mentek akkor kifolyik a tészta és inkább gombára fog hasonlítani mintsem muffin-ra . Nagyjából 25 percig sütjük őket , de már érdemes a 20. perc körül egy tűpróbát tartani .

Amíg a muffin-ok megsülnek addig elkészítjük a krémet . Eddig nálam mindig bevett szokás volt , hogyha sajtkrém is kerül a képletbe akkor az csak mascarpone lehet vagy ricotta . Azonban most úgy voltam vele , hogy adok egy esélyt ennek a dolognak és kipróbálom  Philadelphia krémsajttal is .

A krémsajton kívül , nincs semmi extra ebben a krémben , viszont az íze sokkal gazdagabb és teltebb .  Nincs más dolgunk , minthogy felverjük a habtejszínt félkemény habbá utána hozzáadjuk a krémsajtot , a porcukrot valamint a vaníliát .  Ha minden hozzávaló elkeveredett akkor már csak a díszítés van hátra . 

 

48386044_311429356139589_6747076868177920000_n-450x600.jpg

 

A már kihűlt muffinokat feldíszítjük a krémmel valamint még használhatunk bármilyen karácsonyi témájú cukorkát vagy bármit amit szeretnénk . Az én esetemben ez most egy karácsonyfa formájú kis cukorszórás volt . 

 

 

received_386189375462531.jpeg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr3816322858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása