Amikor muffin-t készítek , elkap a nosztalgia ugyanis én még anno muffin sütéssel indítottam el a sütögetős pályámat , bár akkor még csak porokból készítettem őket . A maradékok felhasználása céljából indult ez a projekt , ugyanis tegnap csináltam egy Kinder Maxi King tortát , és gyakorlatilag ehhez készült a krém . Nem szerettem volna hagyni , hogy a hűtőben elkezdjen haldokolni csóri , éppen ezért , kitaláltam hogy alkotok egy mézeskalács ízesítésű muffin-t ami még passzolhat is hozzá , a végeredmény pedig pffff , katarzis lett . Jó , tudom egy kicsit eltúloztam a dolgot de szerintem igen igen finom lett , nagyon puha és teljesen jól működik ezzel a krémmel . De most már lássuk a receptet .
Hozzávalók : ( 12 darab muffin-hoz )
150 g liszt
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál kardamom
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál szegfűszeg
fél teáskanál szerecsendió
1 csipet só
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
100 g nádcukor
6 evőkanál méz
150 g vaj
1 vaníliás cukor
3 db tojás
2 evőkanál görög Yoghurt
Krém
250 g krémsajt
200 ml habtejszín
3-4 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília eszencia
Elkészítés :
Első lépésként a sütőt előmelegítjük 180 fokra . A vajat a mézet valamint a vaníliás cukrot alacsony lángon összemelegítjük . Amikor ez megtörtént , akkor levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy kihűljön .
Amíg a vajas alap hűl , addig a száraz hozzávalókat és a cukrot robotgép segítségével összekeverjük . Alacsony fokozatra állítjuk a gépet és hozzáadjuk a már kihűlt vajat . Miután a tészta teljesen felvette a vajas keveréket , hozzáadjuk a tojásokat is ( egyesével ) . 2 evőkanál görög Yoghurtot is hozzáadunk és hagyjuk , hogy a gép teljesen eldolgozza benne .
A formákat megtöltjük a muffin papírokkal . Háromnegyedig töltsétek a formákat , ha túl mentek akkor kifolyik a tészta és inkább gombára fog hasonlítani mintsem muffin-ra . Nagyjából 25 percig sütjük őket , de már érdemes a 20. perc körül egy tűpróbát tartani .
Amíg a muffin-ok megsülnek addig elkészítjük a krémet . Eddig nálam mindig bevett szokás volt , hogyha sajtkrém is kerül a képletbe akkor az csak mascarpone lehet vagy ricotta . Azonban most úgy voltam vele , hogy adok egy esélyt ennek a dolognak és kipróbálom Philadelphia krémsajttal is .
A krémsajton kívül , nincs semmi extra ebben a krémben , viszont az íze sokkal gazdagabb és teltebb . Nincs más dolgunk , minthogy felverjük a habtejszínt félkemény habbá utána hozzáadjuk a krémsajtot , a porcukrot valamint a vaníliát . Ha minden hozzávaló elkeveredett akkor már csak a díszítés van hátra .
A már kihűlt muffinokat feldíszítjük a krémmel valamint még használhatunk bármilyen karácsonyi témájú cukorkát vagy bármit amit szeretnénk . Az én esetemben ez most egy karácsonyfa formájú kis cukorszórás volt .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.