Ezúttal a magyaros ízek kedvelőinek szeretnék kedveskedni , ugyanis egy igazán magyar ételt hoztam ami nekem gyerekkori kedvencem és a mai napig előszeretettel készítem . Számomra igazi időutazás ez a recept , így ha a régi szépidőkre akarok emlékezni akkor biztos , hogy ez az ételt készítem .
Hozzávalók :
- 150 g szalonna
- 3 szelet karaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab paradicsom
- 2 darab paprika
- 2 evőkanál piros parika
- só , bors
- 1 liter húsleves alap
- 150 g tarhonya
A szalonnát felkockázzuk majd egy serpenyőben ropogósra sütjük . Rádobjuk a karaj szeleteket és kérgesítjük . Amikor már szép barna mindkét oldaluk akkor kivesszük őket . Ilyenkor mehet rá a hagyma , paradicsom és a paprika is . Fűszerezzük , majd annyi folyadékkal öntjük fel , hogy pont ellepje . Amikor már forr a lecsós alapunk akkor egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát és utána a lecsós alapba öntjük . Csíkokra vágjuk a húst , és azt is a lecsós alaphoz adjuk . Puhára főzzük a hozzávalókat körülbelül 1 óra alatt és utána tálalhatjuk . Készítsétek el ti is és írjátok meg nektek , hogy ízlett .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.