Az alábbi recept életmentő lehet , ha hirtelen olyan gondolata támad az embernek , hogy valami édeset szeretne reggelizni .Én nem vagyok nagy zabkása párti így nálam ez szóba sem jöhet . Egy jó palacsinta viszont annál inkább . Számomra jelenleg ez a favorit , mivel összedobni nagyjából 3 perc a hozzávalók kimérésével együtt és csak keverni kavarni kell . Így akár már 15 perc alatt hozzá is tudunk jutni az isteni palacsintákhoz . Néhány tipp az elkészítéséhez . Az áfonyákat csak sütés közben helyezzétek bele a tésztába , mivel ha a tészta kikeverése közben tennénk bele akkor nagyon eláztatná és nem is emelkedne meg olyan szépen .A görög yoghurtot helyettesíthetitek sima natúr yoghurttal vagy akár tejföllel is .Remélem elkészítitek ,és számotokra is örömet fog okozni a fogyasztása .
Hozzávalók : (15 db mini palacsintához )
- 3 evőkamál liszt
- 3 evőkanál görög yoghurt
- 1 db tojás ( M es méretű )
- vanília paszta vagy kivonat
- csipet szódabikarbóna
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- áfonya
A hozzávalókat egy tálba öntjük és csomómentesre keverjük . Egy serpenyőt vagy palacsinta sütőt enyhén megkenünk olajjal és kisebb tészta halmokat öntünk rá . Amikor kezd megmelkedni a tészta akkor beletehetjük az áfonya szemeket . 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát , de azért figyelgessük közben nehogy megégjen. Juharsziruppal vagy mézzel fogyasztjuk .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.