A most következő recept angolosan mondva egy '' MUST HAVE '' . Mindenkinek rendelkeznie kell valami hasonlóval a tarsolyában amit egy szorult helyzetben könnyű szerrel előhúz és hipp hopp egy csodás fogást képes az asztalra varázsolni . Emlékszem , anyum készítette nekünk mindig ezt az ételt még gyerekkoromban ami annyira jó érzésel töltött el , hogy amikor megéreztem a fűszeres csirke és a méz találkozásának illatát egyből szaladtam is a konyhába és sorakoztam a tányérommal a sütő előtt . Mondhatni tőle csentem ezt a receptet de egy-két dolgot azért változtattam rajta . Anyum változatában csak krumpli szerepel köretként ,én viszont ezt még kiegészítettem répával , hagyma varációkkal és paprikával , hogy egy kicsit laktatóbb legyen . A fűszerezés terén pedig olasz , görög és az indiai ízvilág keveredik ami igazán izgalmassá teszi az ételt és kellően melengeti a lelkünket . Nigellának volt egyszer egy olyan mondata , hogy ha úgy érzi át kell gondolnia a dolgait akkor semmi más nem jöhet szóba csak a krumplipüré . Nos nálam ez nem kruplipüré , hanem ez a csirke étel amik kellően serkenti a gondolkodásomat és mindig képes mosolyt csalni az arcomra . Korábban anyum készítette nekem ezt az ételt , most pedig már én készítem Laurának és a jövőben pedig már majd a gyerekeimnek fogom akik pedig majd az ő gyerekeiknek .
Hozzávalók : ( 2 főre )
- 2 csirkecomb
- 2 db nagyobb méretű krumpli
- 2 db répa
- 2 db vöröshagyma
- fél piros kaliforniai paprika
- fél sárga kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma vagy 1 szár lila újhagyma
- negyed citrom leve
- negyed teáskanál só ,bors
- fél teáskanál majoranna , piros paprika , fokhagyma por ,rozmaring , oregánó , kakukkfű , fahéj
- negyed teáskanál őrölt fűszerkömény
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál szójaszósz
- 4 evőkanál méz
- 2 dl víz
A combokat megszórjuk a fűszerekkel, valamint a citromlével , olajjal és a szójaszósszal . Lefóliázzuk és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni . Amíg a hús pácolódik , addig előkészítjük a zöldségeket . A krumplit és a hagymákat nyolcadoljuk , a répákat közepes méretű darabokra , a paprikákat pedig kisebb kockákra vágjuk . A combokat és a zöldségeket egy magasfalú tepsibe helyezzük majd leöntjük az edényben maradt páclével valamint a vízzel . Aluflóliával lefedjük , majd körülbelül 35 - 40 percig sütjük 200 fokon . Miután letelt az idő , levesszük róla az alufóliát és megkenjük a combokat mézzel( érdemesebb a bőrös felét , mivel akkor csodálatosan megpirul és ropogós lesz ) . . Körülbelül 10 percig pirítjuk még , de mivel minden sütő más így érdemesebb figyelgetni közben . Amikor aranybarnák akkor el is készültek . Roppant egyszerű étel , nagyon gyorsan elkészül és elképesztően finom is . Remélem ti is elkészítitek , és számotokra is ennyire örömteli lesz az elfogyasztása .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bambano 2020.04.16. 16:25:32
Cake by fari 2020.04.16. 20:19:44
paráznabillegető 2020.04.16. 20:43:20
amúgy szentigaz, amit írtál.
Before · http://azbeszt.blog.hu 2020.04.17. 11:31:07
De, hogy ne csupán nyelvtannáciskodásból álljon a kommentelés: jól néz ki a kaja, és való igaz, ilyen tepsis cucc minden családban van legalább egy. :)