Az olasz konyha iránti szerelmem örök és sohasem fog változni . Már számtalan ételüket elkészítettem , azonban egy a mai napig hiányzott a listámról . A címből már kitalálhattátok , igen ez a lasagne .. Ez nem jelenti azt , hogy még sohasem kóstoltam , szó sincs erről csak egyszerűen nem éreztem magamban az indíttatást , hogy elkészítsem . Azonban mióta saját háztartást vezetek azt a csodást tényt vettem észre magamon , hogy egyre változatosabban étkezek és ez Laurára ( páromra ) is igaz ami egy valóságos csodával ér fel . Rengeteg receptet próbálgatok , próbálok mindig valami újdonságot becsempészni az életünkbe ezzel kifejezni neki , hogy törődök vele és megmutatni milyen mérhetetlenül nagy szeretet van bennem irányába :D Na miután visszatértem a földre , annyit mondanék még , hogy szerintem ez a recept elég közel állhat az igazi olasz verzióhoz nem biztos hogy lenyomja de vetekszik vele . Isteni finom , rengeteg íz van benne és elképesztően szaftos . Nincs is szomorúbb számomra mint a kevés töltelék és a száraz tészta .
Hozzávalók :
-
1 db fehér hagyma
-
3 evőkanál olaj
-
500 g darált pulyka
-
3/4 evőkanál só
-
500 ml paradicsomszósz
-
100 ml víz
-
15 db közepes méretű bazsalikom levél
-
fél teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál tárkony , rozmaring , kakukkfű ,
oregánó , fokhagyma granulátum , majoranna , metélőhagyma -
300 ml tej
Hozzávalók a besamelmártáshoz :
-
2 evőkanál vaj
-
2 evőkanál liszt
-
500 ml tej
-
negyed teáskanál szerecsendió
-
fél teáskanál fokhagyma granulátum
-
fél teáskanál őrölt fehérbors
-
3/4 teáskanál só
-
háromnegyed teáskanál cukor
-
250 g ricotta
Egyéb hozzávalók :
-
300 g lasagne tésztalap
-
100 g parmezán
Elkészítés :
Ragu :
1.Olajon megfuttatjuk a hagymát . Amikor már üvegesre pároltuk mehet bele a darált hús is .
2.Hagyjuk , hogy egy kicsit megpiruljon a hús is majd pedig beleöntjük a paradicsomszószt és a vizet is . Fűszerezzük , majd legalább 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük .
3.Amikor már kezd eltűnni róla a folyadék felöntjük a tejjel és még legalább fél óráig rotyogtatjuk .
Besamel szósz :
1. Vajat olvasztunk a tűzhelyen és hozzáadjuk a lisztet , csomómentesre keverjük majd pedig tejjel hígítjuk .
2.Fűszerezzük majd amikor kezd sűrűsödni , de még nem puding állagú , levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a ricottát .
3.Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni , hogy minden íz érvényesüljön majd az ételünkben .
Összeállítás :
1.Egy kisebb méretű tepsit vajjal kikenünk majd annyi tésztalapot helyezünk a tepsibe amivel kellően befedjük .
2.A ragut és a szószt 3 részre osztjuk , majd elkezdjük a töltést . A tésztára megy egy adag ragu , egy adag szósz majd befedjük tésztával . Ezt még kétszer megismételjük , majd tésztával zárjuk ezt a kis attűdöt , valamint gazdagon megszórjuk parmezánnal .
3.180 fokon sütjük 40-45 percig , de mivel minden sütő más így addig érdemes sütni amíg a tészták széle meg nem pirul .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.