Az olaszok is megirigyelnék ezt a lasagne receptet !

 

Az olasz konyha iránti szerelmem örök és sohasem fog változni . Már számtalan ételüket elkészítettem , azonban egy a mai napig hiányzott a listámról . A címből már kitalálhattátok , igen ez a lasagne ..  Ez nem jelenti azt , hogy még sohasem kóstoltam , szó sincs erről csak egyszerűen nem éreztem magamban az indíttatást , hogy elkészítsem . Azonban mióta saját háztartást vezetek azt a csodást tényt vettem észre magamon , hogy egyre változatosabban étkezek és ez Laurára ( páromra ) is igaz ami egy valóságos csodával ér fel .  Rengeteg receptet próbálgatok , próbálok mindig valami újdonságot becsempészni az életünkbe ezzel kifejezni neki , hogy törődök vele és megmutatni milyen mérhetetlenül nagy szeretet van bennem irányába :D Na miután visszatértem a földre , annyit mondanék még , hogy szerintem ez a recept elég közel állhat az igazi olasz verzióhoz nem biztos hogy lenyomja de vetekszik vele . Isteni finom , rengeteg íz van benne és elképesztően szaftos .  Nincs is szomorúbb számomra mint a kevés töltelék és a száraz tészta . 

 

 

 

Hozzávalók : 

  • 1 db fehér hagyma
  • 3 evőkanál olaj 
  • 500 g darált pulyka
  • 3/4 evőkanál só
  • 500 ml paradicsomszósz
  • 100 ml víz
  • 15 db közepes méretű bazsalikom levél 
  • fél teáskanál cayenne bors 
  • 2 teáskanál tárkony , rozmaring , kakukkfű ,

    oregánó , fokhagyma granulátum , majoranna , metélőhagyma
  • 300 ml tej

 

Hozzávalók a besamelmártáshoz :

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • negyed teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál fokhagyma granulátum 
  • fél teáskanál őrölt fehérbors
  • 3/4 teáskanál só
  • háromnegyed teáskanál cukor
  • 250 g ricotta

Egyéb hozzávalók :

  • 300 g  lasagne tésztalap
  • 100 g parmezán

 

 

Elkészítés : 

 

Ragu : 

 

              1.Olajon megfuttatjuk a hagymát . Amikor már üvegesre pároltuk                           mehet bele a darált hús is .

 

              2.Hagyjuk , hogy egy kicsit megpiruljon a hús is majd pedig                                       beleöntjük a paradicsomszószt és a vizet is . Fűszerezzük , majd                           legalább 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük .

 

             3.Amikor már kezd eltűnni róla a folyadék felöntjük a tejjel és még                        legalább fél óráig rotyogtatjuk . 

 

Besamel szósz : 

 

          1. Vajat olvasztunk a tűzhelyen és hozzáadjuk a lisztet ,                                               csomómentesre   keverjük majd pedig tejjel hígítjuk .

 

          2.Fűszerezzük majd amikor kezd sűrűsödni , de még nem puding                            állagú  , levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a ricottát .

 

          3.Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni , hogy minden íz                                   érvényesüljön majd az ételünkben .

 

Összeállítás : 

 

            1.Egy kisebb méretű tepsit vajjal kikenünk majd annyi tésztalapot                            helyezünk a tepsibe amivel kellően befedjük . 

 

            2.A ragut és a szószt 3 részre osztjuk , majd elkezdjük a töltést . A                           tésztára megy egy adag ragu , egy adag szósz majd befedjük                               tésztával .  Ezt még kétszer megismételjük , majd tésztával zárjuk                     ezt a kis attűdöt , valamint gazdagon megszórjuk parmezánnal .

 

             3.180 fokon sütjük 40-45 percig , de mivel minden sütő más így                               addig   érdemes sütni amíg a tészták széle meg nem pirul .

 

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr3915506682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása