A kínai büfék sztárja - szezámmagos csirke

img_20210425_173230_1-01.jpeg

 Nem fogok hazudni szerintem, ha azt mondom, hogy napjainkban a legtöbb ember, ha meghallja azt a kifejezést "Kínai étel" akkor mindenkinek a kínai gyorsbüfés ételek ugranak be rögtön. Igazi kultusszá vált az elmúlt években a kínai ételek fogyasztása, viszont az éttermek inkább egy ilyen lecsúszott hangulatot tükröznek , mintsem egy elegáns hely arculatát. Elképesztően olcsó árak és  nagy adagok jellemzik. Gyakorlatilag minden ami egy átlag ember számára vonzó lehet. Az egyik kedvenc ételemnek hoztam el a receptjét ami a szezámmagos csirke néven fut ezekben az éttermekben. Egy meglevő receptet alakítottám át , amelyet a nosalty oldalán találtam. Azonban elég száraznak találtam a masszát, így egy kevés folyadékkal kipótoltam. Tökéletes lett az állaga és pont olyan isteni lett mint bármelyik étteremben.

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 1 kg csirkemell
  • 6 ek liszt
  • 3 evőkanál keményítő 
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás 
  • Csipet só 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1 dl víz 

Hozzávalók a mázhoz :

  • 6 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz 
  • 40 g szezámmag
  • fél teáskanál fokhagyma por
  • csipet só

 img_20210425_173254-01.jpeg

A csirke elkészítése:

  1. A csirkét nagyobb méretű darabokra vágjuk. 
  2. Összekeverjük a bunda hozzávalóit.
  3. A csirkét beleforgatjuk a bundába, és körülbelül 1 órára a hűtőbe rakjuk. 
  4. Bő olajban ropogósra sütjük mindkét oldalukat.

A máz elkeszítése:

  1. A szezámmag kivételével mindent összekeverünk. 

Összeállítás :

  1. A szezámmagot forró serpenyőben kicsit megpiritjuk. 
  2. Leöntjük a szósszal, majd a összekeverjük a csirkével.

 

img_20210425_173448-01.jpeg

Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr8416518588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (1) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (5) csokis (5) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (3) előétel (1) erdei gyümölcs (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (1) gyorsrecept (12) gyümölcsös (3) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (5) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) Karácsonyi (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (8) kávé (1) keksz (4) kétszemélyes (4) kezdőszint (19) Kínai (1) kókuszos (1) krém (2) kuckókaja (6) lasagne (1) latte (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (7) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (2) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (1) nyár (1) nyárias (1) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) őszitéli (1) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (3) piskóta tekercs (1) pite (2) raffaello (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (1) saláta (1) sonka (1) sütemények (20) sütés (2) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütőtök (3) tarhonya (1) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (2) tiktok (1) torta (3) túró (2) ünnepi fogások (2) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása