Nem telhet el ősz almás pite nélkül.A most következő recept nem éppen egy hagyományos változat, már csak a nehézsége miatt sem. 10 perc alatt összedobható és fél órával később pedig már fogyaszthatjuk is. Ami pedig igazán különlegessé teszi, az az, hogy magában a piteformában állítjuk össze a sütit. Gyakorlatilag összekutyuljuk az egészet, utalván a nevére.Próbáljátok ki ti is, nagyon megéri és ha hirtelen süteményt kellen virítani az asztalra akkor egy tökéletes alternativa lehet.
Hozzávalók :
- 150 g vaj
- 130 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- fél teáskanál vanília őrlemény
- 3 db tojás
- 250 g ricotta
- 2 db alma lereszelve ( savanykás )
- 2 evőkanál sötétbarna nádcukor
- fél teáskanál fahéj
Elkészítés :
- A száraz hozzávalókat beleszitáljuk egy tálba.
- Hozzáadjuk a cukrot , a vaníliát és a vajat is.
- Összemorzsoljuk az egészet és utána egyesével hozzáadjuk a tojásokat .
- Amikor az összes tojást felvette a massza,akkor hozzáadjuk a ricottat is.
- Kivajazott piteformába öntjük a tésztát, majd megszórjuk a reszelt almával, a fahéjjal és a cukorral.
- Az egészet összekutyuljuk és a többit a sütőre hagyjuk.
- 170 fokon sütjük 30 percig.
- Tálalásnál gazdagon meghintjük porcukorral vagy pedig vanília sodóval öntjük le.
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.