Bombabiztos piskóta recept ami garantált sikert hoz :)

 

118867940_238089237527892_8202339003903502343_n.jpg

A piskóta egy olyan dolog számomra ami szerintem minden esetben a torták lelkét adja . Bármilyen finom is egy krém és kellemes állagú,de ha száraz és ehetetlen a tészta akkor elronthatja az egész élményt.Lassan már 3 éve tökéletesítgetem ezt a receptet és mondhatom,kipróbáltam számtalan variácót,összetevőt hozzá de azt kell mondjam,hogy végre  megtaláltam azt a verziót ami minden szempontból vállalható.

Elképesztően puha , szaftos és nagyon könnyű szeletelni is ami sok esetben elég sarkalatos pont .Szerintem mindannyian találkoztunk már olyan recepttel ami egy olyan piskótát takart ami törik , elég durván morzsálódik és pusztán már a kezünkben darabokra esik . Nos ez nem olyan .Elképesztően elasztikus és nagyon könnyen lehet vele dolgozni .

Rengeteg pro tippet olvastam az elmúlt években ,hogyan lesz tökéletes a piskóta ,de nem mind váltotta be a reményeket .Hallottam olyat is,hogy csak akkor gyújtsam be a sütőt amikor már betettem a tésztát és akkor így elméletileg egyenletesen fog felemelkedni , nem esik össze a végén.Nos ennek gyakorlatilag sem értelme sem haszna nem volt.Kidolgoztam a saját kis variációmat amit azóta is előszeretettel használok és most megosztom veletek .

118855540_3614127518620297_6883101417084756797_n.jpg

Hozzávalók :

  • 12 db tojás 
  • 240 g cukor
  • 130 g rétesliszt
  • 120 g finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés : 

  1. A tojásokat szétválasztjuk .

  2. A fehérjét a sóval félkemény habbá verjük utána pedig a cukor felét fokozatosan hozzáadagoljuk .

  3. A nagy könyv szerint akkor tökéletes ha fejjel lefelé fodítjuk és nem esik ki a hab .

  4. A tojássárgáját a maradék cukorral , vaníliás cukorral és a vanília kivonattal szintén kihabosítjuk .

  5. Amikor már kifehéredett a hab akkor kész is van .

  6. A két masszát összekeverjük majd pedig bele szitáljuk a száraz hozzávalókat is . 

  7. Egy kicsit megdöntjük a tálat és alulról felfele haladó mozdulatokkal szépen beledolgozzuk a száraz anyagokat . 

  8. Sütőpapírral kibélelünk két 24 cm átmérőjű tortaformát és felezzük a tészta adagot .

  9. Spatulával vagy egy kanállal vékony , felfelé ívelő peremet csinálunk mivel majd ez segít a tésztának a végén felfele kapaszkodni . Így szépen megtud nőni és nem fog összeesni .

  10. 20-25 perc alatt el is készül , de azért tűpróbával ellenőrizzük ha netán nem lennénk biztosak benne .

 

118867940_238089237527892_8202339003903502343_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra . 

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr1316192280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) mézeskalács (1) Mézeskalács (2) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása