Anyum ünnepi citromtorta receptje .


116617529_1225323261161098_198756391295133949_n.jpg

Ha bármi közös tulajdonságunk van anyummal , az biztosan az , hogy megőrülünk a savanyú ízekért . Édességek terén ez duplán igaz, ugyanis imádunk minden citromos desszertet , tortát , sütit , bármit amiben a citrom szerepel .  Ezt a tortát a legutóbbi születésnapjára készítettem el , és annyira megtetszett  a végeredmény mindekettőnknek , hogy úgy éreztem mindenképp dokumentálnom kell a receptet . 

Évek óta hagyomány , hogy a családi születésnapokra én készítem a tortát . Ez idén sem volt kivétel , viszont mindenképp valami különlegessel szerettem volna készülni , mivel mégiscsak jó néhány hónapja nem láttuk egymást a családommal  ( tudjátok ,  a karantén miatt ) , és ezért nagyon oda kellett tennem magam . Miután már kellően rástresszeltem a dologra , elkezdtem gondolkodni anyum fejével , hogy vajon milyen tortát enne szívesen eme jeles napon . És akkor beugrott . Egyszerűen imádja a savanyú ízeket , többek között a citromot ami így az elsőszámú jelöltté lépett elő . 

A jó múltkorában posztoltam egy szuper citromkrém receptet , így egyértelmű volt , hogy ezt is be fogom építeni a tortába , mert enélkül számomra elképzelhetetlen lenne . 

A puha vaníliás piskóta lapok között , enyhén savanykás ricottás , citromos krém lapul meg amit a citromkrém brutálisan karakteres íze koronáz meg . Szuper nyári desszert ami a rusztikus külsejével bárhol megállja a helyét .

   

Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm átmérőjű )

  • 4 db tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vanília kivonat
  • csipet só
  • 120 g rétesliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez :

  • 400 ml habtejszín ( legalább 30 % os zsírtartalmú )
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vanília kivonat
  • 4 evőkanál citromkrém 

Egyéb hozzávalók : 

  •  1 adag citromkrém  ( A teljes receptet itt találjátok )
  • néhány citrom szelet 

 116910616_3793879307325055_7854390905621363048_n.jpg

Elkészítés : 

  •  A tojásokat kettéválasztjuk , majd a fehérjét kemény habbá  verjük a cukor felével és a csipet sóval .
  • A tojássárgáját fehéredésig verjük a maradék cukorral és a vanília kivonattal . 
  • A két masszát összekeverjük , majd pedig beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is .
  • 180 fokon sütjük körülbelül 20 percig ,
  • Tűpróbával ellenőrizzük .
  • A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük .
  • Hozzákeverjük a mascarponet és a ricottát is a cukorral valamint a vaníliával együtt . 
  • Végezetül hozzáadjuk a citromkrémet is .
  • Felhasználás előtt legalább 1 órát pihenjen a hűtőben .

Összeállítás : 

  • A piskótát három részre vágjuk .
  • Az alsó réteget megkenjük a krém 1/3 részével majd arra locsoljuk a citromkrémet . Nincs kikötés , annyit tesztek rá amennyit szeretnétek , de azért hagyjatok valamennyit a díszítésre is .
  • Ezt a lépést megismételjük majd bevonjuk a krémmel a torta külsejét is , és a maradék citromkrémmel valamint a citrom szeletekkel díszítjük . 
  • Minimum 4-5 órát , de inkább 1 éjszakát töltsön a hűtőben a tökéletes szeletelhetőség érdekében . 116617529_1225323261161098_198756391295133949_n.jpg

     

    Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

     A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr216099274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása