Viktória királynő kedvenc süteménye .

114097350_289339528792115_6749425826184766247_n.jpg

Ezúttal egy igazi angol klasszikust hoztam el nektek ezúttal aminek a gyökerei egészen a 17.századig nyúlnak vissza és azóta is egy örök kedvenc világszerte . Számtalan változata született már azóta , de tudomásom szerint az eredeti Victoria sponge három alap hozzávalót tartalmazott ami a liszt , cukor és tojás hármasa volt . Ha akarták akkor ezt még feltúrbózták egy kis ánizzsal vagy koriander maggal . 

Az idő előrehaladtával egyre több alapanyaggal egészítették ki vagy pedig dúsították ezt a már magában is isteni tésztát . Léteznek olyan verziók amik forró vizet vagy tejet használnak de olyanok is amikben az ecet csodatevő erejére esküsznek . 

Az örök kedvenc töltelék számomra a tejszínhab , lekvár kombináció de hallottam már vanília krémes valamint csoki töltelékes változatokról is . A csokis egy kicsit brutálnak tűnik de biztos el lehet készíteni azt is élvezhető módon . 

Köztudott tény , de azért elmondom ha még valaki nem hallotta volna . Viktória királynő után kapta a nevét , aki kellő szeretettel fogyasztotta ezt  a süteményt a délutáni tea mellé . Nem csoda , hogy a kedvence volt ugyanis az illatos , szaftos piskóta , a lekvár és a tejszínhab találkozásának ki tudna ellenállni . 

Egy kicsit rusztikus lett az én változatom küllemre , de én úgy gondolom , hogy ez a torta akkor a legszebb ha a töltelék egy kicsit kifolydogál a torta oldalán .Ha a hallottak alapján nektek is megjött a kedvetek hozzá akkor mindenképp készítsétek el . Jó sütögetést mindenkinek !

 114384272_396954597946222_6247447988802853155_n.jpg

Hozzávalók : ( 20 cm es piskótához ) 

  • 250 g vaj
  • 125 g kristálycukor
  • 125 g nádcukor
  • 4 db tojás
  • 1 citrom héja 
  • 1 citrom leve
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 ek tej

Egyéb hozzávalók : 

  • 200 ml habtejszín
  • 15 dkg málnalekvár 
  • porcukor

 

Elkészítés : 

  • A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk .
  • Egyenként hozzáadjuk a tojásokat majd pedig a citrom különböző részeit .
  • Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat .
  • Zárásként egy kevés tejjel dúsítjuk a tésztát .
  • 180 fokon sütjük 35 - 40 percig . 
  • Amikor kihűlt , kettévágjuk és megtöltjük a keményre vert tejszínhabbal valamint gazdagon meglocsoljuk málna lekvárral .
  • Porcukorral meghintjük a tetejét és már fogyasztható is .
  • Tea mellé vagy akár egy vasárnapi ebéd lezárásának is tökéletes választás .

115708284_337057257303757_5506350588933037107_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra . 

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr1016041744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) mézeskalács (1) Mézeskalács (2) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása