Lassan vége a tavasznak , és kezdődik a forró nyár . Jönnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök és az ínycsiklandó desszertek is .Jön a málna, ribizli és az eper is már fellelhető néhány helyen . A most következő recept a nyár és a tavasz minden szépségét tartalmazza magában és annyira finom valamint annyira gyors is ,hogy egyszerűen élvezet elkészíteni . Ha rám hallgattok akkor dupla adagot csináltok majd belőle mert sajnos túl gyorsan fogy .
Piskóta :
- 3 db tojás
- só
- 60 g nádcukor
- fél tk vanília paszta
- 60 g rétesliszt
- 20 g finomliszt
- csipet szódabikarbóna
Lekvár :
- 400 g eper
- 100 g áfonya
- 70 g málna
- 50-60 g nádcukor
- 2 ek víz
- 2 ek ciitromlé
- fél citrom héja
- 10 db bazsalikom levél
- 2 ek kukorica keményítő + víz
Krém :
- 250 g marcarpone
- 1 dl habtejszín
- 2-3 ek porcukor
- vanília paszta
Lekvár :
A lekvárral kezdünk . A keményítő kivételével mindent egy lábasba öntünk . Felforraljuk a hozzávalókat majd amikor már eléggé pépes akkor hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt . Ismét felforraljuk , majd amikor már kezd besűrűsödni akkor elzárjuk alatta a gázt . Ha hűlés után is túl folyós lenne a lekvárotok akkor még adjatok hozzá 1 evőkanál keményítőt és forraljátok fel ismét .
Piskóta :
A piskótával folytatjuk . A tojásokat szétválasztjuk , majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük . A sárgájához hozzáadjuk a cukrot , valamint a vaníliát . Habosítjuk , majd a fehérje habba forgatjuk . Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is , majd csomómentesre keverjük . Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát , majd 180 fokon 10 - 12 perc alatt készre sütjük . Sütés után egy konyharuhára fektetjük a piskótát és feltekerjük . Pár percig úgy hagyjuk , majd kiengedjük .
Krém :
A tejszínt kemény habbá verjük . A mascarponet a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük . Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt majd pedig hűtőbe rakjuk legalább fél órára .
Összeállítás :
A piskótát megkenjük egy vékony réteg krémmel , majd rákanalazzuk a lekvárt . Óvatosan feltekerjük . A külsejét megkenjük a maradék krémmel majd bogyós gyümölcsökkel valamint néhány bazsalikom levéllel díszítjük .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.