Tavaszi piskóta tekercs .

96098679_1151195495235579_6588840935734378496_n.jpg

Lassan vége a tavasznak , és kezdődik a forró nyár . Jönnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök és az ínycsiklandó desszertek is .Jön a málna, ribizli és az eper is már fellelhető néhány helyen . A most következő recept a nyár és a tavasz minden szépségét tartalmazza magában és annyira finom valamint annyira gyors is ,hogy egyszerűen élvezet elkészíteni  . Ha rám hallgattok akkor dupla adagot csináltok majd belőle mert sajnos túl gyorsan fogy .

Piskóta : 

  • 3 db tojás
  • 60 g nádcukor
  • fél tk vanília paszta
  • 60 g rétesliszt
  • 20 g finomliszt
  • csipet szódabikarbóna

 

Lekvár : 

  • 400 g eper
  • 100 g áfonya
  • 70 g málna
  • 50-60 g nádcukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek ciitromlé
  • fél citrom héja
  • 10 db bazsalikom levél
  • 2 ek kukorica keményítő + víz

 

Krém : 

  • 250 g marcarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 2-3 ek porcukor
  • vanília paszta

 

96081399_2963134023764530_117294959853305856_n.jpg

Lekvár : 

A lekvárral kezdünk . A keményítő kivételével mindent egy lábasba öntünk . Felforraljuk a hozzávalókat majd amikor már eléggé pépes akkor hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt . Ismét felforraljuk , majd amikor már kezd besűrűsödni akkor elzárjuk alatta a gázt . Ha hűlés után is túl folyós lenne a lekvárotok akkor még adjatok hozzá 1 evőkanál keményítőt és forraljátok fel ismét .

Piskóta :

A piskótával folytatjuk . A tojásokat szétválasztjuk , majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük . A sárgájához hozzáadjuk a cukrot , valamint a vaníliát . Habosítjuk , majd a fehérje habba forgatjuk . Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is , majd csomómentesre keverjük . Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát , majd 180 fokon 10 - 12 perc alatt készre sütjük . Sütés után egy konyharuhára fektetjük a piskótát és feltekerjük . Pár percig úgy hagyjuk , majd kiengedjük .

Krém :

A tejszínt kemény habbá verjük . A mascarponet a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük .  Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt majd pedig hűtőbe rakjuk legalább fél órára .

 

Összeállítás : 

A piskótát megkenjük egy vékony réteg krémmel , majd rákanalazzuk a lekvárt . Óvatosan feltekerjük . A külsejét megkenjük a maradék krémmel majd bogyós gyümölcsökkel valamint néhány bazsalikom levéllel díszítjük .

96390144_237050174299736_8911859751093010432_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra . 

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr615674108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása