Ez az ételkombináció a napokban született meg fejemben . Valahogy semmi ötletem sem volt , mit készítsek vacsira . És akkor bevillant . Miért ne lehetne bundás virsli , mivel az úgyis gyorsan kész van, valamint kellően laktató is . De valami köret is elférne azért mellette így készüljön még egy kiadós saláta is . Sokak kedvencére a Cole Slaw-ra esett a választásom, ami tényleg egy nagyon szuper saláta és a grill szezon közeledtével, egyre inkább itt az ideje egy jó sali recept beiktatásának a repertoárunkba .
Nálam ez a szerelem a Cole Slaw-val úgy két éve kezdődött, amikor is egy hamburgerezőben volt szerencsém megkóstolni és egyszerűen azt éreztem ,hogy az ízlelő bimbóim könyörögnek újabb és újabb falatokért . Hasonlóan szoktak sóvárogni a bundás virsli iránt is ami bennem valahogy mindig a hot-dog jellegzetes ízeit idézi fel, éppen ezért nem kérdés , miért is szeretem annyira .
A két étel kombinálása talán őrültségnek hangzik , de esküszöm , hogy működik . Kicsit ilyen gyerek zsúrt idéző hangulata van , viszont a gasztronómiai értéke jóval nagyobb ilyen szempontból mint mondjuk egy pizzának . Korábban már említettem , hogy egy elég egyszerű fogás , de én úgy gondolom ezzel sincs semmi baj . Ugyanis a jelen helyzetben épp az egyszerűség az ami a legjobban beválik és kell is . Főzzetek ti is finomakat a családotoknak és engedjétek szabadjára a fantáziátokat .
Hozzávalók a bundás virslihez :
- 1 csomag leveles tészta
- mustár
- virsli
- tojás ( a tészta lekenéséhez )
- reszelt trapista sajt
- szezámmag ( elhagyható )
A virsli szeleteket megkenjük a mustárral . Csíkokra vágjuk a leveles tésztát majd ráhajtogatjuk a virsli szeletekre . Kicsit pepecselős munka de a végeredmény szempontjából megéri . Lekenjük őket tojással valamint reszelt sajtot szórunk a tetejükre . Ha valakinek nem szimpatikus a sajt akkor szezámmaggal helyettesítheti . 20 percig sütjük 190 fokon , de ha úgy látjuk , hogy aranybarnák akkor nyugodtan kivehetjük őket .
Hozzávalók a salihoz :
- 1 kg káposzta
- 250 g majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 közepes citrom héja
- Fél citrom leve
- 3 evőkanál ecet
- 3 evőkanál cukor
- 1 db alma
- 1 db répa
A káposztát és az almát felszeleteljük majd hozzáadjuk a reszelt répát is . A cukrot beleöntjük az ecetbe majd amikor feloldódott benne , rákanalazzuk a salátára . Ebben a fázisban pedig már mehet hozzá a mustár ,majonéz és a citrom különböző részei( Az egészet átkeverjük ) .Fogyasztás előtt legalább 1 órát pihenjen a hűtőben , hogy az ízek összeérjenek .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.