Asztal két főre : Bundás virsli káposzta salátával .

img_20200423_140715-01-01.jpeg

Ez az ételkombináció a napokban született meg fejemben . Valahogy  semmi ötletem sem volt , mit készítsek vacsira . És akkor bevillant . Miért ne lehetne bundás virsli  , mivel az úgyis gyorsan kész van, valamint kellően laktató is  . De valami köret  is elférne azért mellette így készüljön még egy kiadós saláta is  . Sokak kedvencére a Cole Slaw-ra  esett a választásom, ami tényleg egy nagyon szuper saláta és a grill szezon közeledtével, egyre inkább itt az ideje egy jó sali recept beiktatásának a repertoárunkba . 

Nálam ez a szerelem a Cole Slaw-val  úgy két éve   kezdődött, amikor is egy hamburgerezőben volt szerencsém  megkóstolni és egyszerűen azt éreztem ,hogy az ízlelő bimbóim könyörögnek újabb és újabb falatokért . Hasonlóan szoktak sóvárogni a bundás virsli iránt is ami bennem valahogy mindig a hot-dog jellegzetes ízeit idézi fel, éppen ezért nem kérdés , miért is szeretem annyira .

A két étel kombinálása talán őrültségnek hangzik , de esküszöm , hogy működik .  Kicsit ilyen gyerek zsúrt idéző hangulata van , viszont a gasztronómiai értéke jóval nagyobb ilyen szempontból mint mondjuk egy pizzának . Korábban már említettem , hogy egy elég egyszerű fogás , de én úgy gondolom ezzel sincs semmi baj . Ugyanis a jelen helyzetben épp az egyszerűség  az ami a legjobban beválik és kell is . Főzzetek ti is finomakat a családotoknak és engedjétek szabadjára a fantáziátokat .

 

Hozzávalók a bundás virslihez : 

  • 1 csomag leveles tészta
  • mustár
  • virsli 
  • tojás ( a tészta lekenéséhez )
  • reszelt trapista sajt 
  • szezámmag ( elhagyható ) 

 

A virsli szeleteket megkenjük a mustárral . Csíkokra vágjuk a leveles tésztát majd  ráhajtogatjuk a virsli szeletekre . Kicsit pepecselős munka de a végeredmény szempontjából megéri . Lekenjük őket tojással valamint reszelt sajtot szórunk a tetejükre . Ha valakinek nem szimpatikus a sajt akkor szezámmaggal helyettesítheti . 20 percig sütjük 190 fokon , de ha úgy látjuk , hogy aranybarnák akkor nyugodtan kivehetjük őket .

 

Hozzávalók a salihoz :

  • 1 kg káposzta
  • 250 g majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 közepes citrom héja
  • Fél citrom leve
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db alma
  • 1 db répa

 

A káposztát  és az almát felszeleteljük majd hozzáadjuk a reszelt répát is . A cukrot beleöntjük az ecetbe majd amikor feloldódott benne , rákanalazzuk a salátára . Ebben a fázisban pedig már mehet hozzá a mustár ,majonéz  és a citrom különböző részei( Az egészet átkeverjük ) .Fogyasztás előtt legalább 1 órát pihenjen a hűtőben , hogy az ízek összeérjenek .

94185620_2718179195070187_8178117841870913536_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr2615635470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) mézeskalács (1) Mézeskalács (2) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása