Ha az alábbi hozzávalókat tartalmazza a kamrád , akkor igazán szerencsés vagy . Ugyanis megvan mindened , hogy elkészítsd ezt az isteni kekszet amivel mindenkit le fogsz tudni nyűgözni . A vörösbársony jellegét , vagy inkább színét itt meglepő módon a málna fogja adni , a pisztáciával pedig egy brutális ízorgiát hoznak létre . Annyira bársonyos és puha ez a keksz , hogy egyszerűen elolvad a szánkban , szinte mintha felhőt ennénk . Mellesleg ez is inkább egy last minute recept , ami tökéletes választás akkor ha nagyon nem tudod mivel készülj húsvétra , de szerintem ez egy nagyon szuper mentő ötlet lehet még ilyen esetben is .
Hozzávalók :
- 85 g vaj
- 90 g barnacukor
- 30 g kristálycukor
- vanília kivonat
- 1 db tojás
- 120 g finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 50 g aprított pisztácia
- 100 g fagyasztott málna
Elkészítés :
A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk . Ezek után mehet hozzá a tojás valamint a vanília kivonat is amiket szintén alaposan eldolgozunk benne . Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat , majd egynemű , csomómentes tésztává dolgozzuk . A legvégén pedig megy hozzá a lényeg , ami a lelkét adja ennek a sütinek , pisztácia és málna . Ebből a mennyiségből 8 db nagyobb méretű keksz jön ki . 10 - 12 percig sütjük őket 180 fokon . Közvetlenül sütés után még nagyon puhák , de ahogy elkezdenek majd kihűlni , egyre inkább szilárdulnak majd meg . Nincs igazán keksz állaga , valahol a puszedli és keksz között van félúton . Remélem ti is kedvet kaptok hozzá , hogy elkészítsétek . Egyetek finomakat , vigyázzatok magatokra és élvezzétek ki az ünnep minden pillanatát . Legyetek jók , sziasztok .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.