A hazai gasztronómia hősei 1.rész - Interjú Miskey Melindával

Egy teljesen új sorozatot szeretnék számotokra bemutatni, amelyben a hazai gasztronómia hőseit ismertetném meg veletek. Olyan személyekre kell itt gondolni, akikről még nem biztos, hogy hallottatok viszont a szakma elismeri, nagyra tartja a munkájukat és figyelemmel követi pályafutásukat.

 

117020222_1860633680745796_5132537203959402578_n.jpg

                                                                          fotó : Slezák Zsuzsi

A legelső interjú alanyom Miskey Melinda a ''Gastrotherapy'' márka megálmodója, akit van szerencsém személyesen is ismerni. Blogját és social média oldalait kipróbált kreatív receptek és ételinspirációk mellett, gasztro hírek, étterem ajánlók, konyhai ötletek és praktikák színesítik amelyekkel közelebb hozza az embereket az ételek, alapanyagok és a főzés szeretetéhez.

Ha létezik színes pályafutás, akkor Melindáé biztosan az. Dolgozott könyvkiadóknál, marketing és értékesítési területen ,családi vállalkozásban, valamint ügyfélszolgálati munkatárs és médiareferensként is. Hosszú évekig több szervezetnél is aktívan önkénteskedett. Hobbiként statiszta munkákat is vállalt. Jelenleg a Gastrotherapy keretein belül főként gasztro tartalomgyártással foglalkozik, de emellett részt vesz több cég social médiában való megjelenésének megtervezésében és online kommunikációjának kialakításában, valamint online szövegíróként is dolgozik.

  • Elképesztően tartalmas és színes pályafutást tudhatsz a magadénak. Azonban meg kell kérdeznem, miért döntöttél mégis úgy, hogy a gasztronómia területén folytatod tovább?

Kerestem azt a megoldást, amivel fenntartható az életemben a szabadság, a magánélet és munka általam elképzelt ideális egyensúlya. Szeretem, ha én oszthatom be az időmet és energiámat. Szeretek csapatban is dolgozni, és fontos, hogy ha elakadok, legyen kihez fordulnom, de ugyanilyen fontosnak tartom, hogy önállóan és egyedül is dolgozhassak, saját felelősséggel, külső megkötések és szabályok nélkül. Rengeteg minden érdekel és foglalkoztat. Talán a mai fásult és tompa világunkban szuperképességnek tekinthető, hogy rettentő mód tudok lelkesedni dolgokért és tenni is érte teljes erőbedobással. Mindig nyitott vagyok az újdonságokra, szívesen fejlesztem magam. Azt vettem észre, hogy a szívvel lélekkel való hozzáállásom nagyon impulzív és könnyen átragad azokra is, akikkel éppen együtt dolgozom. Gyerekkorom óta imádok a konyhában tevékenykedni, aktívan 15 éve sütök, főzök. A Gastrotherapy oldalam 3 éve indult, ahol ez idő alatt több mint 120 receptet és közel ugyanennyi ételinspirációt és gasztro cikket tettem már közzé. Imádom, hogy a hobbim a munkámmá vált: kipróbálok, kísérletezek, új recepteket fejlesztek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré.

 

  • Hogyan alakult ki ez a hatalmas szerelem a főzés iránt? Tényleg egy terápia számodra?

Igen. :) Akár este tízkor is képes vagyok nekiállni tortát sütni. Úgy szoktam mondani, hogy a főzés és az olvasás az én terápiáim. Mindenkinek kell, hogy legyen valami, amitől feltöltődhet. Nekem a Gastrotherapy jelenti az életemben a legnagyobb Flowt. Nem telik el úgy nap, hogy ne gyűjtenék recepteket, sütnék, fotóznék, ötletelnék, tanulnék valamit ezzel kapcsolatosan.

miskey_melindafotoslezak_zsuzsi.jpg

                                                                   fotó : Slezák Zsuzsi

  • Kik inspirálnak téged? Hogyan kell nálad elképzelni egy alkotói folyamatot magától az ötlettől egészen a megvalósításig?

Például gyűjtöm a külföldi gasztro magazinokat. Általában mindenkitől ezt kérem szuvenírként, ha valahová elutazik. :) Jó látni, hogy a világ különböző országaiban melyek az aktuális ételfotózási trendek, vagy az éppen felkapott alapanyagok. Emellett rengeteg helyről gyűjtöm az inspirációkat. Vannak kedvenc magyar gasztrobloggereim is, akiket figyelemmel követek. Nézek gasztro műsorokat, bújom a Pinterestet és legújabban a Tiktokot. Ha elmegyek egy étterembe, mindig alaposan elolvasom a menüt, rengeteg jó ötletet adhat ez is. Szerencsére ételek terén nem nehéz inspirációt gyűjteni. Általában előre megtervezem, hogy mit fogok sütni, főzni és ebből mi kerül fel majd a Gastrotherapyre. De néha előfordul, hogy bevillan egy olyan étel ötlet, amit rögtön el is készítek, lefotózom és már töltöm is fel a követőimnek. :)

 

  • Gasztrobloggerként mennyire nehéz feladat mindig kreatív és formabontó ötletekkel előállni? Előfordul, hogy már az alkotói folyamat közben tudod egy adott ételed tuti sikert arat majd?

Elég kreatív embernek tartom magam. A telefonomban található több száz jegyzet jó része recept ötlet, szóval ebben nincs hiány. :) Rengeteg étel van még, amit el akarok készíteni és folyamatosan jönnek újabbak is. Természetesen mindig vannak aktuális gasztro trendek, amiket felkap az Internet népe. Vagy népszerűek még például a szezonális alapanyagokból készült ételek, mint tavasszal az epres receptek. Az ünnepekhez kapcsolódó receptekre is sokan kíváncsiak. Ezeknél általában borítékolható, hogy szeretni fogják az emberek. A szezonalitást igyekszem figyelembe venni, mert fontos számomra, hogy ha tehetjük, akkor együnk mondjuk epres sütiket, ha már terem a friss magyar eper.

 

  • Alapanyag használat szempontjából melyik a kedvenc időszakod?

Minden évszakban van kedvenc alapanyagom, de tényleg. Tavasszal a sok zsenge zöld, nyáron a rengeteg ízletes gyümölcs. Ősszel a sütőtök, télen a cékla, és a hüvelyesek, hogy csak néhány példát említsek.

 

  • 4 sikeres Gasztroblogger Fesztivállal a hátad mögött elmondható, hogy elég komoly szereped volt a magyar gasztroblogger közösség megformálásában. Így a monitorok mögött ülő ismeretlen arcok találkozhattak egymással, recepteket és tapasztalatot cserélhettek. Érdekelne, hogy mi adta a kezdő löketet számodra a fesztivál megteremtéséhez? Mi volt az eredeti célod?

Az első blogger találkozó gondolata szinte közvetlenül a blogom indulása után fogalmazódott meg bennem. Az elsődleges célom az volt, hogy én magam megismerjem a gasztrobloggereket. A későbbiekben ez annyiban változott, hogy főszervezőként minden Fesztiválnak igyekeztem egy egyedi tematikát adni. A bloggerek egymást is megismerhették, valamint a Fesztivált támogató cégekkel és támogatókkal is lehetőségük nyílt személyesen is találkozni. Tehát a Gasztroblogger Fesztiválokon lehetőség adódik arra is, hogy új értékes kapcsolatok, együttműködések születhessenek a cégek/márkák és a gasztrobloggerek között. Minden beképzeltség nélkül mondom, ez szerintem mai napig egyedülálló lehetőség és kezdeményezés. Inspiráló és támogató közösséget építek egy élménygazdag, jó hangulatú, kötetlen esemény keretében. Rengeteg energiát és előkészületet igényel egy ilyen eseményt tető alá hozni, kvázi egyedül. De minden fáradságot megér, mikor utána kapom a bloggerektől az elismerő szavakat. Egyre több bloggertársam kíváncsi rá és jó pár gasztroblogger vidékről is ellátogatott az eseményre.

gastrotherapy_tavaszi_receptes_ebook.png

  • A számos szakmai elismerésen, valamint verseny eredményen túl mi az, amire a legbüszkébb vagy jelenleg?

Jelenleg a nemrég megjelent Tavaszi Receptes e-könyvemre vagyok a legbüszkébb, amiben a hazai és a szezon friss alapanyagaiból készült tavaszi receptjeimet gyűjtöttem össze. A 21 könnyen elkészíthető fogás mellett menü tervező és bevásárlólista segédlet , valamint egy több oldalas tavaszi alapanyag jegyzék is színesíti a kiadványt. Örömmel tölt el, hogy az eddigi vásárlók visszajelzései is mind pozitívak róla. :)

( link: https://www.gastrotherapy.hu/termek/tavaszi-receptes-konyv/ )

 

  • Ha egy mondatban össze kellene foglalnod mitől másabb a Gastrotherapy mint a többi blog, akkor mit mondanál?

Csak olyan receptet teszek közzé ami kipróbált és bevált. Viccesen úgy szoktam mondani, hogy minden recept íztesztelve a családom és barátaim által. :)

 sajtos_rolo_gastrotherapy.png

  • A Gastrotherapy 3 évvel ezelőtt még csak egy blogként indult ami mára már egy komplett vállalkozássá nőtte ki magát. Nem rég pedig megjelent az első e-bookod is amihez ezúton is szeretnék gratulálni. Számomra úgy tűnik, hogy elég tudatosan építgeted a dolgokat magad körül és kézben tartasz mindent. Végezetül még annyit szeretnék kérdezni, hogy a jövőre nézve mik a terveid? Hogyan látod magad 5 év múlva?

Nagyon sok tervem, célom és ötletem van még a Gastrotherapyval kapcsolatosan. A mai bizonytalan világban nehéz bármit is előre megjósolni. Szeretném, ha az oldal szélesebb körben is ismertté válna és,  hogy egy hosszú távon profitábilis vállalkozás, Én márka épüljön fel rá. Terveim közt szerepel újabb Gasztroblogger Fesztiválok szervezése. Én továbbra is lelkesen és kitartóan dolgozom, hogy egyre jobb és minőségibb tartalmakat adhassak a közösségemnek. A jövőben is a saját egyedi stílusomban és a tőlem megszokott őszinteséggel.

Innen is sok sikert kívánok a továbbiakra nézve és biztos vagyok benne , hogy még sokat hallunk majd a jövőben Melinda sikereiről.  Mindenképp csekkoljátok le Melinda instagram és facebook oldalát ,valamint a nemrég megjelent tavaszi receptes könyvét , amelyet itt megtaláltok.

english_breakfast.png

Ha tetszett a bejegyzésem vagy éppen egy új recept ötletet mutattam neked akkor támogasd kérlek a munkámat egy like formájában vagy éppen egy megosztással .Amennyiben bármelyik receptemet elkészíted, ne felejtsd el velem megosztani akár e-mail a cake_by_fari@hotmail.com címen vagy insta, facebook üzenet formájában. Legyen szép napotok! Sziasztok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr3716527578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (8) csirke (4) csokis (4) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (3) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyorsrecept (12) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (5) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) Karácsonyi (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) kókuszos (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (2) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (5) piskóta tekercs (1) pite (1) raffaello (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (23) sütés (2) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütőtök (2) tarhonya (1) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (2) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása