Hozzávalók : ( 6 db palacsintához )
-
2 db tojás
-
50 g pörkölt dió ( darálva ) + 50 g a díszítéshez
-
50 g zabpehely liszt ( vagy zabpehely darálva )
-
100 g sütőtök
-
1 evőkanál barna cukor
-
fél narancs héja
-
30 g olvasztott vaj
-
fél narancs leve
-
Kotányi karamellás vaníliás cukor
Elkészítés :
-
Első lépésként a diót 5-10 percre betesszük a sütőbe és kicsit megpirítjuk.
-
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
-
A sárgáját összekeverjük a darált dióval, a liszttel és a barna cukorral.
-
Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a narancs levét és héját valamint a sütőtököt.
-
Legvégül pedig beleforgatjuk a tojáshabot.
-
Enyhén olajozott serpenyőben aranybarnára sütjük mindkét oldalát a palacsintáknak közben pedig egy kevés karamellás cukrot öntjük a palacsinták mindkét oldalára és átforgatjuk őket , hogy még ne égjen rájuk a cukor hanem csak kellemesen rá karamellizálódjon.Ettől egy kicsit extrább íze lesz a paliknak.
-
Juhar vagy Agave sziruppal öntjük le valamint egy kevés pirított dióval díszítjük.
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr1316274410
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.